× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προβολή της ταινίας «North Country» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο αμφιθέατρο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου , στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 24 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2023

Προβολή της ταινίας «North Country» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα γίνει η προβολή της ταινίας  «North Country» (2005), η προβολή της ταινίας οργανώνεται από την ομάδα – πρωτοβουλία «My Aegean» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εντάσσεται στην σειρά κινηματογραφικών προβολών «Cine-Ματιές»


Υπόθεση-Σύνοψη:

1989. Η Josey Aimes μετά από ένα αποτυχημένο γάμο, με έναν άνδρα που την μειώνει και την κακοποιεί, εγκαταλείπει το σύζυγο της και μαζί με τα δυο της παιδιά βρίσκει καταφύγιο στο πατρικό της, στη Βόρεια Μινεσότα. Οι γονείς της επικρίνουν την απόφασή της αυτή και την θεωρούν υπεύθυνη για το χωρισμό της. Η σχέση της με τους γονείς της χειροτερεύει, όταν αποφασίζει να δουλέψει ως εργάτρια στο τοπικό ανδροκρατούμενο ορυχείο σιδήρου. Όνειρο για μια καλύτερη ζωή τόσο για την ίδια όσο και για τα παιδιά της, σε έναν χώρο εργασίας που οι γυναίκες δεν έχουν θέση!

Η Josey, με τη βοήθεια της φίλης της Γκλόρι, προετοιμάζεται για αυτή την κοπιαστική και συχνά επικίνδυνη δουλειά. Αλλά αυτό που αποδεικνύεται ακόμη πιο δύσκολο είναι να αντέξει την υποτίμηση, την παρενόχληση και τις βρισιές που υφίστανται όλες οι γυναίκες εκεί, από άντρες συναδέλφους τους. Αντιμέτωπη με την απάθεια των άλλων γυναικών του ορυχείου, την απαξίωση του ίδιου της του γιου της και την κατακραυγή του πατέρα της και ολόκληρης της κοινωνίας, αποφασίζει να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εναντίον της εταιρείας της, κόντρα στις απειλές και στις πιθανότητες δικαίωσής της. Πολύ γρήγορα, στέκονται στο πλευρό της και άλλες γυναίκες, που εμπνέονται από τον αγώνα της και το κουράγιο της και ζητούν δικαίωση για όλα όσα έχουν υποστεί.

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, (μια δικαστική υπόθεση που έκλεισε ολοκληρωτικά το 1998, 10 χρόνια αφού είχε γίνει η αγωγή) η ταινία ακολουθεί το ταξίδι μιας γυναίκας σε ένα δρόμο που θα την πάει πολύ μακρύτερα απ' όσο είχε αρχικά φανταστεί. Η Josey Aimes κέρδισε τη δικαστική διαμάχη της πρώτης ομαδικής καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση στις ΗΠΑ, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους, και οδήγησε στην πρώτη ομαδική καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που έγινε στην Αμερική.

Είδος: Action, Drama
Σκηνοθεσία: Niki Caro
Διάρκεια: 126'

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι