× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας με την καθοδήγηση του Λάκη Γαβαλά

Γυναίκες κάθε ηλικίας από τη δομή προσφύγων του Καρά Τεπέ, παρουσίασαν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους από ανακυκλωμένα ρούχα με την υποστήριξη της οργάνωσης «When We Band Together»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2023

Μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας με την καθοδήγηση του Λάκη Γαβαλά

Ένα διαφορετικό, ανθρώπινο και εξαιρετικά δημιουργικό σόου μόδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «When We Band Together», στη Μυτιλήνη. Πρωταγωνίστριες της επίδειξης ηταν  προσφύγισσες από τη δομή του Καρά Τεπέ, οι οποίες με τη βοήθεια και τη στήριξη του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά, μεταμορφώθηκαν σε μοντέλα και παρουσίασαν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους από ανακυκλωμένα ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λάκης Γαβαλάς ταξίδεψε από την Αθήνα όπου ζει μόνιμα κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από τις δραστηριότητές του, προκειμένου να συναντήσει και να στηρίξει την προσπάθεια των γυναικών του κάμπ του Καρά Τεπέ να δημιουργήσουν τα δικά τους υπέροχα  κομμάτια μόδας τα οποία όπως είπε ο ίδιος είναι εξαιρετικά εμπνευσμένα και φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη.

Ο Λάκης Γαβαλάς μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιέγραψε πως ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια και πως ένα χειροποίητο τζάκετ που του έκαναν δώρο πριν λίγο καιρό στάθηκε η αφορμή να γνωρίζει μια δυνατή ομάδα γυναικών που στηρίζεται από την Οργάνωση «When We Band Together». «Όταν ήρθα εδώ έπαθα σοκ από το χαμόγελο και το κουράγιο αυτών των γυναικών. Πως είναι δυνατόν είπα, να υπάρχει τόση χαρά μέσα σε όλη αυτή τη θλίψη που βιώνουν και την ταλαιπωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται ο υπεύθυνος της Οργάνωσης Σταύρος Μυρογιάννης, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη δράση σημειώνοντας ότι πριν την επίδειξη μόδας είχε προηγηθεί έκθεση των δημιουργιών των γυναικών στην Αθήνα σε χώρο τέχνης του Θησείου το περασμένο Σάββατο.

«Είναι δημιουργίες γυναικών διαφόρων εθνικοτήτων, σημείωσε ο Σταύρος Μυρογιάννης, από ανακυκλωμένα ρούχα με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Στρατή Νάκη ο οποίος είναι αρωγός και υποστηρικτής της πρσπάθειας που γίνεται.

Το πρόγραμμα των ανακυκλωμένων ρούχων είναι η τελευταία τάση της μόδας διεθνώς κι έτσι αποφασίσαμε ως οργάνωση να ασχοληθούμε με αυτό αξιοποιώντας όλα εκείνα τα ρούχα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλο αυτό το πρόγραμμα, σημειώνει ο Σταύρος Μυρογιάννης, το έχω ονομάσει η «δύναμη της γυναίκας». Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ αγκάλιασαν και κατανόησαν αυτή τη δράση οι γυναίκες. Η δύναμη της γυναίκας και τα δικαιώματά της, δεν καταπιέζονται, δεν πωλούνται και δεν μπαίνουν σε θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά στερεότυπα.

Καθημερινά μέσα από τη δραστηριότητα της Οργάνωσής  μας, προσπαθούμε να δίνουμε μαθήματα ζωής με  αξιόλογες δράσεις κι όχι να περιορίσουμε τα προγράμματά μας σε διαλέξεις και σεμινάρια κολεγιακού τύπου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου