× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το μόνο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ευρώπη «έρχεται» στη Λέσβο

Η ΚοινΣΕΠ «Κανένας Μόνος» συστήνει τη ΒΙΟΜΕ από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2023

Το μόνο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ευρώπη «έρχεται» στη Λέσβο

Η Κοιν.Σ.Επ Κανένας Μόνος φιλοξενεί και συστήνει τη ΒΙΟΜΕ Συνεργατική στο νησί της Λέσβου, από τις 30 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΒΙΟΜΕ είναι το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ευρώπη με τους εργαζόμενους να έχουν αναλάβει την παραγωγή οικολογικών προϊόντων γενικού καθαρισμού και τη λήψη όλων των αποφάσεων, στέλνοντας το μήνυμα μιας συνολικά διαφορετική ζωής, από τον τρόπο εργασίας, μέχρι τη σχέση τους με το περιβάλλον.

«Κυρίως όμως, το μήνυμα που φέρουν τα προϊόντα της ΒΙΟΜΕ είναι πως οι εργαζόμενοι/ες και οι άνεργες/οι πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να παλέψουμε ενάντια στη βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, επιλέγοντας την αλληλεγγύη, τον έλεγχο της παραγωγής από εμάς τους εργαζόμενους, την αυτοδιαχείριση μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, μέσω της συνέλευσης των εργαζομένων και την άμεση δημοκρατία. Ένας δρόμος δύσκολος, μα συνάμα αναγκαίος.

Ελάτε να γνωρίσετε τους ανθρώπους και το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ. Ελάτε να ακούσετε για έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας» αναφέρει η ΚοινΣΕΠ «Κανένας Μόνος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα καλούν στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» σε σκηνοθεσία Απόστολου Καρακάση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Ερευνητική ομάδα «Αόρατες πόλεις» του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ ως αντίλογος στις ιδιωτικοποιήσεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα καλούν στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, όπου θα προβληθεί και πάλι η ταινία ντοκιμαντέρ «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» σε σκηνοθεσία Απόστολου Καρακάση και θα ακολουθήσει συζήτηση για τα συλλογικά - συνεργατικά εγχειρήματα στο νησί της Λέσβου.

 

Το Σαββάτο 1 Απριλίου, το ραντεβού θα είναι στον Ασώματο, όπου οι δράσεις θα ξεκινούν από το μεσημέρι και θα περιλαμβάνουν εργαστήρια, παρουσιάσεις, προβολές και συζητήσεις. Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

13:00-14:00 «Τσίρκο Λέσβος - Circus Lesvos» με δράσεις για παιδιά

14:00-15:00 «Αστικοί και σχολικοί κήποι» παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό Αριστείδη Σγατζό

15:00-16:00 «Εργαστήριο μαλλιού» βιωματική εισαγωγή στην επεξεργασία μαλλιού και τη δημιουργία «τυλιγμένου» σαπουνιού για ελαφρύ pealing από τη Julie Lesvos Wool (μπορείτε να φέρετε το αγαπημένο σας σαπούνι για να «ντύσετε»!)

16:00-17:00 Δημιουργία μακραμέ βραχιολιού με βασικές τεχνικές πλέξης από την Τζένη Καμπουρογιάννη

17:00-18:00 Εισαγωγή στην υφαντική τέχνη με την χρήση τελάρου από τον Αργύρη Χατζημαλλή

18:00-19:00 Παραδοσιακοί χοροί της Λέσβου από τον Ελληνικό Χορευτικό Σύλλογο Πολιτισμού και Παράδοσης του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας Μυτιλήνης

19:00-20:30 Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» και συζήτηση.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 2 το μεσημέρι ξεκινάει το μουσικό γλέντι στον Ασώματο και το βράδυ συνεχίζεται στη Μυτιλήνη στην «Παλιά Αγορά», επί της Ερμού, μια δράση υποστήριξης και αλληλεγύης.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα τη ΒΙΟΜΕ θα φιλοξενήσει Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος «Πρωτοβουλία Ερεσού», στο ομώνυμο χωριό.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6983258265 Γιώργος Καϊρης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι