× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι άλλα προεκλογικά σόου για τη Δημόσια Υγεία»

Κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και εκπροσώπους γιατρών, συνταξιούχων και εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μυτιλήνης, Καλλονής και Άντισσας.Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2023

«Όχι άλλα προεκλογικά σόου για τη  Δημόσια Υγεία»

Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας της Λέσβου με αφορμή τα περιστατικά θανάτου ενός 30χρονου άνδρα και ενός βρέφους στην περιοχή του Πολιχνίτου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρωινή κινητοποίηση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης συμμετείχαν εκτός από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι των γιατρών, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων συνταξιούχων. Παρέστησαν ακόμη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς και Δημήτρης Μοιρασγεντής καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου οι κάτοικοι του νησιού μας και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο να παίζουν κάποιοι με τις ζωές τους. «Δεν θέλουμε άλλα προεκλογικά σόου, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στην κινητοποίηση παρίστανται υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν κυβερνήσει στο παρελθόν  χωρίς να κάνουν κάποια σημαντική παρέμβαση στη δημόσια υγεία.

Παίρνοντας το λόγο η εκπρόσωπος των γιατρών Ζήνα Κακναβάτου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στα νησιά μας με μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Υπογράμμισε μάλιστα την αναγκαιότητα για επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης.

Η εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης  συνταξιούχων του Δημοσίου Κατερίνα Καλαρουτάκου επισήμανε τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την έλλειψη ενδοκρινολόγου. Η κ. Καλαρουτάκου επισήμανε ακόμη τα προβλήματα που υπάρχουν με τις δωρεάν μαστογραφίες στη Λέσβο οι οποίες γίνονται μόνο σε δημόσιες δομές υγείας οι οποίες έχουν πολύ μεγάλες λίστες αναμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και στην υποβάθμιση των δομών τα τελευταία χρόνια επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς. «Το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, επισήμανε έχει τεράστια κενά σε προσωπικό, πρόσφατα καταργήθηκε η 24ωρη λειτουργία του και καθημερινά απαξιώνεται από μια κυβέρνηση που δεν έγινε πιο σοφή από τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μοιρασγεντής στη δήλωσή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου στις ελλείψεις και στα πρόσφατα περιστατικά θανάτων δύο ατόμων ενός 30χρονου άνδρα και ενός βρέφους λίγων μηνών. «Οι πολίτες των νησιών μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα ενισχυθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας και κυρίως οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας των νησιών μας, ώστε οι πολίτες να έχουν υπηρεσίες που να τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς.

«Το ΕΣΥ είναι  δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου και οφείλουμε να το υπερασπιστούμε σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης ο οποίος πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει συγκεκριμένες προτάσεις μεταξύ αυτών η διάθεση του 10% των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης στην αναβάθμιση των υπηρεσιών στα νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης 

Στις 12 το μεσημέρι ακολούθησε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Καλλονής από το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Άντισας.  Στην κινητοποίηση της Άντισσας  συμμετείχαν και μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής. 

Οι κάτοικοι των χωριών της δυτικής Λέσβου και οι εργαζόμενοι του ΚΥ
Άντισσας, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι  διεκδικούν για το ΚΥ Άντισσας:
-την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, πρόσληψη νέων ειδικευμένων ιατρών. Χαρακτηριστική είναι η απουσία παιδιάτρου και η μηνιαία επίσκεψη ορθοπεδικού, όπου τα ραντεβού του κλείνονται εντός 1,5 ώρας, από την στιγμή που ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.
-Την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του ΚΥ και βάζουν τις ζωές τους σε αναμονή περιμένοντας κάθε φορά την ανανέωση της σύμβασής τους.
«Αισθητή είναι επίσης στις εφημερίες, αναφέρουν χαρακτηριστικά,  η απουσία νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού μικροβιολογικού εργαστηρίου. Αλλά και ακτινοχειριστή στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες, με αποτέλεσμα την διακομιδή ασθενών σε απόσταση δύο ωρών στο Βοστάνειο Νοσοκομείο για μια ακτινογραφία.
Ταυτόχρονα ιατρικό προσωπικό εκτελεί χρέη μικροβιολόγων και νοσηλευτών ενώ
αντίστοιχα εκείνοι χρέη φύλακα στις εφημερίες τους.
Όσο για τις ακάλυπτες βάρδιες των ασθενοφόρων οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες το ΕΚΑΒ από την Καλλονή ή τη Μυτιλήνη και το
προσωπικό του ΚΥ να μεταβαίνει στους τόπους των τροχαίων με τα ιδιωτικά
τους αυτοκίνητα, για να σώσουν ό,τι μπορούν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

200 χιλιόμετρα ποδήλατο στη Λέσβο, με πεύκο και ελιά

Στις 25 Μαΐου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμη Brevet με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πολυγλωσσία έδωσε βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Τα παιδιά της Α' Λυκείου συμμετείχαν σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου