× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούμενο η συνεργασία για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Η υποστελέχωση των συναρμόδιων υπηρεσιών οδηγεί σε λιγοστούς ελέγχους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2023

Ζητούμενο η συνεργασία για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

 Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη και πάταξη της τεράστιας μάστιγας του παρεμπορίου και της παραοικονομίας», η οποία πλήττει την Ελληνική οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό.  Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και συγκεκριμένα της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας της Κ.Ε.Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Κατά την έναρξη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, αφού καλωσόρισε τον Α’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιορδάνη Τσώτσο, τον  Δ’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρο της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Διευθυντή της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τους εκπροσώπους των φορέων όπου συμμετείχαν, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργεί το παρεμπόριο και η παραοικονομία, τόσο στην υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και στους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία.

  Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση και τα τρέχοντα δεδομένα που αφορούν στο παρεμπόριο και την παραοικονομία, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των φορέων, σχετικά με τα φαινόμενα παραοικονομίας που πλήττουν το στεγασμένο εμπόριο και τους νόμιμους επαγγελματίες. Ο διάλογος ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πάταξη του παραεμπορίου και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες -φορείς δεσμεύτηκαν ότι - από κοινού με το Επιμελητήριο Λέσβου - θα συντονίσουν τη δράση τους, με στόχο την προστασία της τοπικής αγοράς και την προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υφιστάμενη έλλειψη στελέχωσης και μέσων των αρμόδιων για τους ελέγχους υπηρεσιών.

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ Επιμελητηρίων και αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να καταστεί εντονότερος και περισσότερο αποτελεσματικός ο έλεγχος του παραεμπορίου και της παραοικονομίας. Επίσης η ΚΕΕΕ δεσμεύτηκε από την πλευρά της, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την Πολιτεία για την ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, για την επιτέλεση του έργου τους.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: «Ως Επιμελητήριο εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την παραγωγική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στρέφοντας τον ενδιαφέρον όλων στην πάταξη της μάστιγας της παρακοινονομίας και του παρεμπορίου. Με την συστράτευση των δυνάμενων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα υπάρξει η προάσπιση της υγιούς επιχειρηματικότητας καθώς και του δημοσίου συμφέροντος».

  

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου εκτός του Προέδρου, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Φραντζέσκος, ο Γεν. Γραμματέας και  Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου κ. Χατζηκυριάκος και τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Καρίπης και Πουλέλλης.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Αθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος, και εκπρόσωποι από το Τμήμα Εμπορίου της Π.Β.Α., ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βαζούρας καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης, ο Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Λυραντωνάκης,  η Προϊσταμένη του Τελωνείου Μυτιλήνης κα. Ζαχαριάδου, ο κ. Κατουσέλλης ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου κ. Καρέκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής κ. Χαλκοδαίμων, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου εστίασης «Ασπίδα» κ. Καραμπεάζης, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου κ. Σπέντζας,

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα για τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου