× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στελέχωση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Λήμνου ζητούν οι δικηγόροι της Λήμνου

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

Στελέχωση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Λήμνου ζητούν οι δικηγόροι της Λήμνου

Το αίτημα των δικηγόρων της Λήμνου για στελέχωση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου του νησιού μεταφέρει στο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης με επιστολή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικηγόροι της Λήμνου είναι δυσαρεστημένοι επειδή η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για τις υπηρεσίες των δικαστηρίων δεν προβλέπει την κάλυψη της κενής οργανικής θέσης του Ειρηνοδικείου Λήμνου.

Αναλυτικά η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης αναφέρει:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με την παρούσα οι δικηγόροι της νήσου Λήμνου εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας μετά την προκήρυξη 5282 δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ 7/2023 με την οποία προβλέπονται 311 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου γραμματέων όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης.

 

 Στη Λήμνο λειτουργεί Ειρηνοδικείο όπου υπηρετεί μία μόνον γραμματέας ενώ εδώ και τρία (3) χρόνια υπάρχει μια κενή οργανική θέση. Πλην της εξυπηρέτησης της έδρας του Ειρηνοδικείου, η μία και μόνη υπάλληλος τηρεί πρακτικά συνεδριάσεων του Μονομελούς και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης (όταν συνεδριάζουν στη Μεταβατική Έδρα της Λήμνου), του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης (ΜΕΛ) και του Δικαστηρίου Ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 Το ίδιο πρόσωπο καλύπτει άπασες τις διοικητικές ανάγκες (κατάθεση δικογράφων ενώπιον Ειρηνοδικείου και Μονομελούς και Πολυμελούς Πρωτοδικείου, κατάθεση εφέσεων έως και αναιρέσεων,  χορήγηση απογράφων,  αποφάσεων,  δημοσίευση διαθηκών, δηλώσεις αποποίησης κληρονομίας, χορήγηση πιστοποιητικών κάθε φύσης, δηλώσεις τρίτων, καταχώρηση διαταγών πληρωμής και λοιπών πράξεων εκτέλεσης στα οικεία βιβλία, γραμματειακή υποστήριξη προανακριτικού έργου Πταισματοδίκη , διαχείριση λειτουργικών αναγκών υπηρεσίας κ.α.)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλήθος των αντικειμένων που καλύπτει η μία και μόνη γραμματέας, η αδυναμία της να λάβει ακόμη και τη νόμιμη άδειά της καθώς ουδείς υπάρχει να την αναπληρώσει και το αδιέξοδο που προξενείται σε περίπτωση ασθενείας της, επανειλημμένως σας έχουν γίνει γνωστά με αλληλογραφία και του ίδιου του Ειρηνοδικείου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όταν η υπάλληλος ασθένησε με covid, ανεστάλη η λειτουργία του Δικαστηρίου.

 

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι στην πρόσφατη ως άνω προκήρυξη, για σαράντα τρία (43) Ειρηνοδικεία προβλέπονται συνολικά εξήντα τέσσερις (64) θέσεις και καμία για το Ειρηνοδικείο της Λήμνου, παρόλο που οι επιτακτικές ανάγκες του σας έχουν επισημανθεί .

 

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, όσο καθυστερεί η πλήρωση τουλάχιστον μίας θέσης υπαλλήλου του κλάδου γραμματέων και σας υπογραμμίζουμε ότι βασικές ανάγκες του πολίτη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε περίπτωση ανωτέρας βίας.

 

 Η Λήμνος είναι ένα νησί με μόνιμο πληθυσμό περί τις 16.500 κατοίκους ενώ δραστηριοποιούνται σε αυτό εκατοντάδες επιχειρήσεις. Ο νομικός κόσμος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές) ασκούμε τα καθήκοντά μας με πάσα επιμέλεια υπηρετώντας τη νομική επιστήμη και εν γένει τη Δικαιοσύνη.

 Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Λήμνος είναι ένα ακριτικό νησί με στρατηγική θέση στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στο οποίο κυριολεκτικά «φυλάμε Θερμοπύλες». Η απαξίωση και υποβάθμιση της Λήμνου ΚΑΙ στον τομέα της Δικαιοσύνης – πέραν όλων των άλλων τομέων στους οποίους σταδιακά τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε δυστυχώς το νησί - δεν μας αξίζει, ωθεί δε, τα νέα παιδιά και τους νέους επαγγελματίες να δραστηριοποιηθούν σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου, με περισσότερες και καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, δίνοντας ταυτόχρονα σε όλους εμάς την εντύπωση ότι αντιμετωπιζόμαστε ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Κύριε Υπουργέ,

 Αφού λάβετε υπ όψην σας όλα τα παραπάνω, Σας καλούμε όπως άρετε την αστοχία μη πρόβλεψης θέσης υπαλλήλου του κλάδου γραμματέων στο Ειρηνοδικείο Λήμνου με άμεσες ενέργειές σας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου