× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

11η στον κόσμο η Σταυρίνα Γαρυφάλλου

Εξαιρετική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως νεανίδων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

11η στον κόσμο η Σταυρίνα Γαρυφάλλου

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως νεανίδων από τη Σταυρίνα Γαρυφάλλου η οποία κατέκτησε την 11η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις νεάνιδες τα γαλανόλευκα εκπροσώπησαν στη Φιλιππούπολη η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 5/1, 3/2 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα στις πουλ.

Στο γύρο των 128, οι Γαρυφάλλου και Μπάλλου πέρασαν άνευ αγώνα και η Μπουζίκα επικράτησε της Τουρκάλας Νουράνε Εμπτσίρ με 15-12. Στη φάση των 64 η Γαρυφάλλου νίκησε την Περουβιανή Μαριάνα Σοριάνο με 15-8, η Μπάλλου νίκησε την Αυστριακή Αγλαΐα Ράινερ με 15-9, ενώ η Μπουζίκα υπέκυψε στη μάχη κόντρα στην Καναδή Γιούντζια Ζανγκ με 15-4 και κατέκτησε τελικά την 59η θέση.

Στο ταμπλό των 32 η Μπάλλου νίκησε την Ισραηλινή Μέι Καγκάν Τιαγκούνοφ με 15-11 και η Γαρυφάλλου νίκησε την Γερμανίδα Λέα Ζόνι με 15-13. Στο γύρο των 16 και οι δύο αθλήτριες του ΑΟΞ Αιγάλεω πάλεψαν για την οκτάδα όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Η Μπάλλου ηττήθηκε με 12-9 από την Καναδέζα Νάντια Χέις και η Γαρυφάλλου ηττήθηκε 15-9 από την Βρετανίδα Αμελί Τσανγκ, η οποία στη συνέχεια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου U17. Οι δύο Ελληνίδες κατέκτησαν την 11η και την 15η θέση στον κόσμο αντίστοιχα. Στο περσινό πρωτάθλημα η Γαρυφάλλου είχε κατακτήσει τη 10η θέση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ