× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραπέμπεται για βιασμό παιδιού

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών βορείου Αιγαίου παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο με κατηγορία που επισείει ποινή ισοβίου καθείρξεως, ο Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που φέρεται να βίασε 14χρονη που προπονούσε σε ομάδα βόλεϊ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/4/2023

Παραπέμπεται για βιασμό παιδιού

Δεκτή έγινε σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά σήμερα, από το Συμβούλιο Εφετών Βορείου Αιγαίου η έφεση της Εισαγγελέως Εφετών Βορείου Αιγαίου, που προκλήθηκε μετά από αίτηση του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Θεμιστοκλή Κεφάλα. Σύμφωνα με την απόφαση ο προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης Αρχιφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στη Χίο, για να δικασθεί για βιασμό ανήλικης και όχι μόνο για ασέλγεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που είχε αποκαλύψει το Σαββάτο 4 Μαρτίου, με δημοσίευμα του το «Ν» ο Αρχιφύλακας δεν παραπέμπονταν για το αδίκημα του βιασμού ανήλικης, κατηγορία που του είχε απαγγελθεί αλλά μόνο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου νεότερου των 15 ετών από γυμναστή. Ακολούθησε η έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης την Παρασκευή 10 Μαρτίου από την Εισαγγελέα Εφετών βορείου Αιγαίου την οποία και πάλι γνωστοποίησε το «Ν» και η οποία οδήγησε στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που έγινε σήμερα γνωστή.

Ας σημειωθεί ότι η καταδίκη με την κατηγορία του βιασμού παιδιού κάτω των 15 ετών επισείει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύλληψη του 53χρονου Αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του περασμένου Ιουλίου η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής είναι ο δικηγόρος Μυτιλήνης Θέμης Κεφάλας ενώ στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου είναι ο δικηγόρος Αθηνών Κώστας Μαυροειδής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου