× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο άμεσο μέλλον, θα γίνεται και τοποθέτηση βηματοδότη στο Βοστάνειο!

Ξεκινά με πρωτουβουλία του διοικητή του νοσοκομείου και της Καρδιολογικής Κλινικής διαδικασία καταγραφής των ατόμων που έχουν βηματοδότη και απινιδωτή. Θα ακολουθήσει έλεγχος λειτουργίας τους, το καλοκαίρι

Δημοσίευση 11/4/2023

Στο άμεσο μέλλον, θα γίνεται και τοποθέτηση βηματοδότη στο Βοστάνειο!

Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την αυτονομία του νοσοκομείου της Μυτιλήνης και την μείωση των ταξιδιών συμπολιτών μας για λόγους υγείας σε νοσοκομεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, πραγματοποιεί το Βοστάνειο με πρωτοβουλία της Διοίκησης σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική και τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης  μαζί με τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Παναγιώτη Ανδρόνικο και τον επεμβατικό καρδιολόγο Αναστάσιο Μίλκα ανακοίνωσαν μία νέα δράση που ξεκινά  για τον έλεγχο των βηματοδοτών και απινιδωτών  που φέρουν οι  κάτοικοι του νησιού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες με τη συνδρομή της της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, και μετά από έγκριση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμπούρης προϋπόθεση για την επιτυχία της δράσης είναι η λεπτομερής καταγραφή των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στη Λέσβο και του τύπου των συσκευών τις οποίες φέρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  «Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να  προσέλθουν οι ίδιοι ή σε περίπτωση αδυναμίας τους συγγενικά και φιλικά πρόσωπα τα οποία και θα προσκομίσουν την ταυτότητα του βηματοδότη  με σκοπό την ακριβή καταγραφή τους.   

Οι συμπολίτες μας  μπορούν να μεταβούν χωρίς ραντεβού για την καταγραφή των βηματοδοτών και απινιδωτών τους και ώρες από 9 το πρωί έως 12 το μεσημέρι  στην κεντρική είσοδο και στο γραφείο πληροφοριών του Νοσοκομείου, την  Τετάρτη 19/4/2023, Πέμπτη 20/4/2023, Τέταρτη 26/4/2023 και Πέμπτη 27/4/2023.

Η ακριβής  καταγραφή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης.  Επιδίωξη του Νοσοκομείου είναι μελλοντικά ο έλεγχος των βηματοδοτών και απινιδωτών να πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με σκοπό να περιορίσει η μετακίνηση των κατοίκων της Λέσβου σε κέντρα της Αθήνας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, μειώνοντας την οικονομική επιβάρυνση και  προσωπική ταλαιπωρία  που συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση αυτή σημειώνει στη δήλωσή του ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Παναγιώτης  Ανδρόνικος θα βοηθήσει σημαντικά κυρίως τουτς ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν βηματοδότη να αποφύγουν τα πολύωρα ταξίδια ταλαιπωρίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα και όλα όσα συνεπάγονται από μια τέτοια μετακίνηση.

«Η πρώτη άμεση ενέργεια που θα γίνει επισημαίνει ο κ. Ανδρόνικος είναι ο έλεγχος όλων των βηματοδοτών και των απινιδοτών που θα δηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι από ομάδα ειδικών γιατρών .

Στο άμεσο μέλλον εξάλλου, θα εκπαιδευτεί καρδιολόγος από το Βοστάνειο να μπορεί να ελέγξει τους απινιδωτές των ασθενών και να πραγματοποιεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα σχέδια της κλινικής μας και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι η εκπαίδευση γιατρών για την εμφύτευση μόνιμου βηματοδότη ώστε να μην απαιτείται η μετακίνηση στην Αθήνα για την επέμβαση αυτή όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Την ανάγκη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του νοσοκομείου της  Μυτιλήνης όλοι ασθενείς με απινιδωτές και βηματοδότες, επισήμανε στην τοποθέτησή του ο επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας. «Όπως είπε αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στον έλεγχο που θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι αλλά και για να αποκτήσει μια καθαρή εικόνα το νοσοκομείο για τον ακριβή αριθμό ατόμων με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας