× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέοι δρόμοι στη δυτική Λέσβο

Υπογραφή της σύμβασης δύο ακόμη μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2023

Νέοι δρόμοι στη δυτική Λέσβο

Στον πλέον κομβικό τομέα, εκείνον της Αγροτικής Οδοποιίας, η δημοτική αρχή της Δυτικής Λέσβου ολοκλήρωσε σήμερα Πέμπτη 13 Απριλίου μία μεγαλόπνοη προσπάθεια που ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της, για την αποκατάσταση ουσιαστικά 25 και πλέον χλμ. αγροτικών δρόμων, που θα αλλάξουν συνολικά τη χρήση αλλά και την αντίληψή μας για το οδικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης των έργων των δρόμων Λιώτα – Λάψαρνα και Χρούσος – Ταβάρι, σήμερα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υπέγραψε τις συμβάσεις των δύο ακόμη μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το «Αντ. Τρίτσης» και εξειδικεύονται στους εξής δρόμους:
Τα έργα εξειδικεύονται στους εξής δρόμους:
• Της «Ποταμιάς»- από το 4ο χλμ. του δρόμου Καλλονής – Παρακοίλων με κατεύθυνση την Ανεμώτια συνολικού μήκους 8.710 μέτρων.
Του «Ταξιάρχη»- από το δημοτικό σφαγείο Μανταμάδου με κατεύθυνση τον οικισμό Γενί Λιμάνι, συνολικού μήκους 5.300 μέτρων.
Επιπλέον 3χλμ. αγροτικής οδοποιίας στο Λεκανοπέδιο Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Το είχαμε δεσμευτεί από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στο νεοσύστατο Δήμο της Δυτικής Λέσβου. Μελετήσαμε τα έργα, βρήκαμε τη χρηματοδότηση, τα δημοπρατήσαμε επιτυχώς και τάχιστα με τη συνδρομή του Αναπτυξιακού μας Οργανισμού και πλέον υπογράφουμε τις συμβάσεις των εξαιρετικά σημαντικών αυτών έργων αγροτικής οδοποιίας. Φτιάχνουμε δρόμους συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ για 25 και πλέον χλμ. διευθετώντας όπως έχουμε ξαναπεί μια και καλή την παρέμβαση που πρέπει να έχει ένας δήμος για δρόμους που χρησιμοποιούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας κατά βάση, αλλά και οι παραθεριστές. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, θα αλλάξει συνολικά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου και αυτό που μας αρέσει να λέμε «αναπτυξιακό», θα αρχίσει να γίνεται για τους δημότες μια πιο χειροπιαστή έννοια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ