× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έλενα Τσινέκε: Από τη Θεσσαλονίκη, στο NBA Γυναικών

Ο... θηλυκός Αντετοκούνμπο από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρο της στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου

Δημοσίευση 13/4/2023

Έλενα Τσινέκε: Από τη Θεσσαλονίκη, στο NBA Γυναικών

Για την πρώτη της σεζόν στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη στις Γυναίκες, το WNBA, ετοιμάζεται η Έλενα Τσινέκε. Η 23χρονη μπασκετομπλίστρια ήρθε ένα βήμα πιο κοντά πριν γράψει ιστορία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 23χρονη μπασκετμπολίστρια που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι εδώ και χρόνια μέλος της Εθνικών ομάδων της Ελλάδας επελέγη στο Νο20 του WNBA draft από τις Ουάσινγκτον Μίστικς και είναι έτοιμη να ζήσει το όνειρό της στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η διεθνής αθλήτρια αποφοίτησε από το South Florida έχοντας στην τελευταία της σεζόν 17,9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 33 εμφανίσεις. Όλα δείχνουν πως η Θεσσαλονικιά αθλήτρια θα γίνει η πέμπτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στο WNBA μετά τις Αναστασία Κωστάκη, Εβίνα Μάλτση, Ζωή Δημητράκου και Τζάκι Γέμελος.

Η Έλενα Τσινέκε μαζί με τη δίδυμη αδελφή της, την Κατερίνα Τσινέκε, παίζουν μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο. Γεννήθηκαν το 1999 στη Θεσσαλονίκη από Νιγηριανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, η οποία είναι η Ρένα Κετζετζιάδου. Η οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Εύοσμο.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η 23χρονη, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ μαζί με την αδελφή της στις Ακαδημίες του Αίανα Ευόσμου. Το 2013 έπαιξε στον Άρη Θεσσαλονίκης και συνεχεία στη Νίκη Λευκάδας. Μάλιστα το 2016 μαζί με την αδελφή της, την Κατερίνα, έπαιζαν μαζί στον Άρη και τον ανέβασαν στην Α1. Η Τσινέκε αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Το 2019 ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και παράλληλα να παίζει μπάσκετ στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τους Σάουθ Φλόριντα Μπουλς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων, ενώ, το 2018 κλήθηκε και στην ομάδα των Γυναικών με την οποία το 2021 συμμετείχε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Λόγω της καταγωγής της από την Νιηγηρία και της αγάπης της για το μπάσκετ, στην Αμερική την φωνάζουν ο «θηλυκός Αντετοκούνμπο». Η ίδια δηλώνει μεγάλη φαν του Γιάννη και θα ήθελε φυσικά να ακολουθήσει την πορεία του.

«Όταν μας ονόμασαν “θηλυκές Αντετοκούνμπο” ήταν όμορφο, ακούγεται τόσο όμορφο. Αλλά το αδερφές Τσινέκε είναι καλύτερο, το προτιμώ. Μην παρεξηγηθώ, όσα έχουν καταφέρει τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είναι εξωπραγματικά, μας τιμάει ιδιαίτερα. Εχουμε κοινά μαζί τους, είμαστε Έλληνες με καταγωγή από τη Νιγηρία, αλλά προτιμώ το αδερφές Τσινέκε» είχε πει σε συνέντευξη της στο gazzetta.

Στην Αμερική την έχει ακολουθήσει και η αδελφή της η οποία παίζει επίσης στο κολέγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλο ονειρό της είναι να παίξει στο WNBA. Στις ΗΠΑ την έχει εντυπωσιάσει η οργάνωση αλλά και το φαγητό. Εκεί έφαγε πρώτη φορά chicken wings αλλά δηλώνει πως δεν της αρέσει και τόσο το κρέας και θέλει να γίνει vegeterian. Στην Ελλάδα μαζί με την αδελφή της έπαιζαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο με αγόρια στους δρόμους και σκληραγωγήθηκε.

Η 23χρονη είχε δηλώσει ότι είχε δεχτεί ρατσισμό στο σχολείο.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.