× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο τουρισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τη Λέσβο»

Τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις προτεραιότητές της, εξηγεί η υποψήφια βουλεύτρια Αφροδίτη Βατή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/4/2023

«Ο τουρισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τη Λέσβο»

Μια υποψηφιότητα με πολλούς συμβολισμούς χαρακτήρισε τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η υποψήφια βουλεύτρια Αφροδίτη Βατή η οποία μίλησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή Πρωινοί Διάλογοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Βατή αναφερόμενη στην απόφασή της να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα του κυβερνόντος κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σημείωσε ότι δέχθηκε πρόταση από συνεργάτες του Πρωθυπουργού και θεώρησε ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι απευθύνθηκαν σε εκείνη.

«Πιστεύω ότι ο λόγος που απευθύνθηκαν σε εμένα είναι επειδή είμαι γυναίκα που προέρχομαι από το χώρο της ευρύτερης Νέας Δημοκρατίας με μία συγκεκριμένη ταυτότητα και πορεία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού. Γεννήθηκα στην Αμερική και ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών όπου ολοκλήρωσαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασα στην Αμερική, επέστρεψα όμως στην Ελλάδα συνειδητά για να εργαστώ και να παραμείνω στο νησί μας».

Στις πρώτες προτεραιότητες και στα ζητήματα που βάζει ψηλά στην ατζέντα της η Αφροδίτη Βατή, είναι η τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις που σχετίζονται με την προβολή και την ενίσχυση των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων σύγχρονων καταλυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τελευταίο διάστημα μέσα από την αντιδημαρχία Τουρισμού είχαμε την ευκαιρία να καταγράψουμε από φορείς και επαγγελματίες τα προβλήματα που υπάρχουν και τις προτάσεις για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος μας. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Λέσβος ως προορισμός είναι η έλλειψη σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων (τετράστερα και πεντάστερα καταλύματα). Τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού είναι είτε τριών αστέρων είτε δύο αστέρων και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου επισκέπτη. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών».

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για τον τουρισμό, σημείωσε η κ. Βατή είναι η σύνδεση του τουρισμού με την τοπική γαστρονομία. «Ο τόπος μας παράγει μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία μπορούμε να προωθήσουμε μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα ξενοδοχεία τις καφετέριες. Η τελευταία τάση στο χώρο της διατροφής και του τουρισμού είναι τα λεγόμενα προϊόντα zero miles εκείνα δηλαδή που παράγονται στον τόπο μας και δεν χρειάζεται διαδικασία μετακίνησης.

Από εκεί και πέρα απαιτείται μία στοχευμένη προβολή στις ενεργές τουριστικές αγορές αλλά και σε νέες αγορές από τις οποίες ακόμη δεν έχουμε απευθείας πτήσεις ή επισκέπτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Βατή χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ενέργεια του ΕΟΤ και του Υπουργείου Μετανάστευσης για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Λέσβου με 500.000 ευρώ. «Το ζήτημα είναι σημείωσε αυτό να γίνει στοχευμένα μέσα από διαβούλευση και συζήτηση των δύο δήμων, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των φορέων για τα κανάλια μέσα από τα οποία θα διοχετεύσουμε την προβολή του νησιού μας».

Ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Αφροδίτης Βατή για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές είναι η ενίσχυση των δομών υγείας κυρίως στα χωριά και ειδικά στις τουριστικές περιοχές τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Είναι σημαντικό σε έναν τόπο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του να νιώθουν ασφαλείς, ειδικά όταν αυτός ο τόπος είναι και τουριστικός προορισμός και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μήθυμνα, η Πέτρα, η Άναξος, η Σκάλα Ερεσού κ.λπ.  θα πρέπει να λειτουργούν ιατρεία και να υπάρχει ασθενοφόρο. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια ως προς τη στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας στη Λέσβο και λόγω της πανδημίας βέβαια, ωστόσο μένει να γίνουν πολλά ακόμη έως την πλήρη υγειονομική κάλυψη του νησιού και όλοι οφείλουμε να κινηθούμε και να πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υποψήφια βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ώστε οι νέοι να μένουν στο νησί μας ή να επιστρέφουν σε αυτό μετά το τέλος των σπουδών τους.

«Στην τελευταία απογραφή παρατηρήσαμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα νησιά που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί αύξησαν τον πληθυσμό τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι αν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και σταθερής εργασίας παραμένουν στον τόπο τους. Αν κινηθούμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση σε συνδυασμό με την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης της εργασίας μέσα από δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τότε πιστεύω ότι πολλά νέα παιδιά θα επιστρέψουν στον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ