× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σοβαρές ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λήμνου»

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού προς τον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Λήμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2023

«Σοβαρές ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λήμνου»

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε στις 11 Απριλίου ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τις ελλείψεις γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινοβουλευτική ερώτηση έρχεται σε συνέχεια της Αναφοράς που κατατέθηκε από τον Γιάννη Μπουρνού στις 11 Ιανουαρίου 2023, με βάση επιστολές του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, καθώς και του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ. Στην Αναφορά του Βουλευτή Π.Ε. Λέσβου καταγγελόταν η κρίσιμη και επικίνδυνη απουσία αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου, που απουσιάζει σε πολύμηνη αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρής επέμβασης, ασθενείς και τραυματίες στο νησί διακομίζονται αλλού και προγραμματισμένα χειρουργία ακυρώνονται. Η λύση που επέλεξε το υπουργείο είναι να καλύψει τη θέση προσωρινά με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, μέχρι τις 10 Απριλίου 2023. Μάλιστα, στις αρχές του έτους προστέθηκε νέο πρόβλημα με την αποχώρηση της ακτινολόγου γιατρού που διενεργούσε τις εξετάσεις της ψηφιακής μαστογραφίας.  

Στην ερώτηση τονίζεται πως η μη άμεση και οριστική επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών της Λήμνου, που πρέπει να διαχειριστούν μόνοι τους τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση του συνόλου των δομών υγείας της Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς ρωτά τον Υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ως οφείλει, για να στελεχωθεί άμεσα και οριστικά (και όχι με προσωρινές μετακλήσεις) με αναισθησιολόγο και ακτινολόγο το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ