× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πως θα έχουμε ανάπτυξη στη Λέσβο χωρίς ενέργεια και συγκοινωνίες;»

Στις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού και στο ρόλο που μπορεί να παίξει ένας ισχυρός κυβερνητικός βουλευτής μαζί με την αυτοδιοίκηση, αναφέρεται ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Άρης Χατζηκομνηνός

Δημοσίευση 21/4/2023

«Πως θα έχουμε ανάπτυξη στη Λέσβο χωρίς ενέργεια και συγκοινωνίες;»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή και στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής Άρης Χατζηκομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Χατζηκομνηνός ήταν υποψήφιος βουλευτής  το 1996 και το 2000 στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα το 2002 τον κέρδισε η Αυτοδιοίκηση όταν εξελέγη στις δημοτικές εκλογές Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην απόφασή του να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική επισήμανε ότι κατάγεται από τη Λέσβο, έχει ζήσει όλη του σχεδόν τη ζωή στο νησί, έχει υπηρετήσει τον τόπο μας από διάφορες θέσεις, ωστόσο θεωρεί πλέον ότι ως βουλευτής έχει τη δύναμη, τις γνώσεις και την εμπειρία να προωθήσει στην κυβέρνηση σημαντικά θέματα που αφορούν τον τόπο μας και την ανάπτυξή του.

Σχολιάζοντας ο Άρης Χατζηκομνηνός τη σχέση του με τους δύο συνυποψηφίους του, Χαράλαμπο Αθανασίου και Ιάσονα Πιπίνη, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί τους ενώ πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έτσι όπως διαμορφώθηκε έχει ισχυρή δυναμική και φέρει την προσωπική υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην ανάρτησή του σχετικά με τους Πιπίνη και Αθανασίου, σημείωσε ότι δεν υπήρξε κάποια μομφή εναντίον τους και ότι το μόνο που ήθελε να αναφέρει και να τονίσει είναι πως δεν είναι καλή στιγμή να ενεργεί ο καθένας για το προσωπικό του συμφέρον αλλά όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούν για το καλό της παράταξης και της επανεκλογής του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με νόημα, τόνισε ο Άρης Χατζηκομνηνός, ότι δεν προβλέπονται κοινές εμφανίσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την προεκλογική περίοδο και ότι η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1993 όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής και οργάνωνε ομιλίες στα χωριά με όλους τους υποψήφιους  βουλευτές.  

Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα του Άρη Χατζηκομνηνού βρίσκονται η οικονομική ανάπτυξη της Λέσβου και ο τουρισμός, ώστε να παραμένουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας και να βρίσκουν δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ωστόσο, σημείωσε, πως μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν η Λέσβος δεν κατάφερε να αποκτήσει εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Πως μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό όταν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ηπειρωτική Ελλάδα είναι μη επαρκείς και με πολλά προβλήματα.

Ο ρόλος του βουλευτή σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικός διότι σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς θα σχεδιάσουν πολιτικές οι οποίες θα στηρίξουν τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ.  Χατζηκομνηνός αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας σημειώνοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα από πρώτο χέρι με δεδομένο ότι υπηρέτησε το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από τη θέση του Διοικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το σημαντικότερο όλων, σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αυτό είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος  για την Υγεία, είναι να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς και στους επιστήμονες να στελεχώσουν τα νοσοκομεία των νησιών μας και τα Κέντρα Υγείας. Όσες προκηρύξεις και αν γίνονται, αν δεν δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς να έρθουν στα νησιά μας, δεν υπάρξει ενδιαφέρον, ούτε και μπορεί κανείς να τους αναγκάσει να το κάνουν».

Ιδιαίτερη αναφορά στο πλαίσιο της συνέντευξής του έκανε ο Άρης Χατζηκομνηνός έκανε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και στη δημιουργία της νέας δομής στη Βάστρια.

Όπως τόνισε, στις αρχές του 2020 όταν στην περιοχή της Μόριας η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι του νησιού μας εξαγριωμένοι, δεν ήταν η κατάλληλη  περίοδος για να μιλήσει κάποιος στη Λέσβο για χωροθέτηση νέας δομής. «Αυτό το είχα επισημάνει τότε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό όταν συμμετείχα σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί. Ζήτησα τότε αποσυμφόρηση του νησιού και φύλαξη των συνόρων. Ευτυχώς η Πρωθυπουργός μας άκουσε τις εκκλήσεις των νησιωτών και πλέον το μεταναστευτικό είναι σε ύφεση.

Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα απρόβλεπτο ο οποίος εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει την κάνουλα και να στείλει εκατοντάδες βάρκες στα νησιά. Στην περίπτωση αυτή εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε μία νέα δομή κλειστή, σύγχρονη μακριά από κατοικημένες περιοχές για να παραμείνουν εκεί οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Κανείς μας δεν θα άντεχε να δει ξανά στον τόπο μας εικόνες του 2015 και του 2016».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού