× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το ΠΑΣΟΚ μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια»

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες για λαϊκιστές με γραβάτες και κολάρα και ψηφιακό παρακράτος έστειλε από τη Μυτιλήνη στην κεντρική του ομιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2023

«Το ΠΑΣΟΚ μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια»

Με το διαχρονικό σύνθημα του κόμματος «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», χαιρέτησε τους εκατοντάδες φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος που πήγαν στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε πολλά καίρια ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν συνολικά τη χώρα και την πολιτική επικαιρότητα όπως η δημοσιοποίηση του ονόματος της γυναίκας που κατήγγειλε την κακοποίησή της από τον Αλέξη Γεωργούλη καθώς και σε προβλήματα που αφορούν στο νησί της Λέσβου όπως η διαχείριση του Μεταναστευτικού, η ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο πρωτογενής τομέας κ.λπ.

Ειδικότερα, εκτενή αναφορά στο λεγόμενο ψηφιακό παρακράτος το οποίο δημιουργεί τοξικές συγκρούσεις και απαξιώνει ανθρώπους καταπατώντας τα δικαιώματά τους  έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για την περίπτωση της γυναίκας που κατήγγειλε την κακοποίησή της από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποδείξουμε περίτρανα ότι κάθε νέα κοπέλα που βρίσκεται σε ανάλογη θέση θα προστατευτεί ώστε να έχει θάρρος να καταγγείλει ανάλογες κακουργηματικές πράξεις»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο κ. Ανδρουλάκης στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού επισήμανε ότι η χώρα μας οφείλει να πιέσει προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και προφανώς για εμάς η θάλασσα έχει σύνορα. Δεν αρκεί όμως η φύλαξη των συνόρων και αν σήμερα έχει μειωθεί η ανθρώπινη κινητικότητα αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεσα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Δουβλίνου και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι το φορτίο της απονομής του ασύλου δεν μπορεί να το σηκώνει μία χώρα μόνη της. Όποιος μπαίνει στην Ευρώπη από οποιοδήποτε σύνορο θα πρέπει η αίτηση που θα κάνει να αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έπειτα με δίκαιο τρόπο να γίνει η κατανομή κι όχι με ζητιανιές και χρονοβόρα προγράμματα μετεγκατάστασης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μίλησε ξεκάθαρα για εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής με την υιοθέτηση βιώσιμων και όχι ακραίων λύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν την οικονομία μας σε κρίσιμους τομείς όπως είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός όπου υπάρχει έλλειψη εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Λέσβος μεταξύ άλλων περιοχών με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να δοθεί το 8% από το Ταμείο Ανάκαμψης σε ένα νέο σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Δεν είναι δυνατόν τα νησιά μας να είναι χωρίς ισχυρές δομές υγείας που να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες. Η Ελλάδα είναι τρίτη χώρα μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία σε δαπάνες υγείας. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν αυτές τις δαπάνες γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι παράλογο και επικίνδυνο να παραδίδονται χιλιάδες ιδιοκτησίες, σπίτια και αγροτική γη σε ξένα κεφάλαια που δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου.

«Προτείνουμε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους δανειολήπτες θα γίνονται με τραπεζικά κριτήρια διαφάνειας για να στηριχθούν οι άνθρωποι αυτοί και να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία με αξιοπρέπεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραγωγής ηλεκτρικής και στα λάθη που έγιναν όπως είπε από την παρούσα κυβέρνηση και οδήγησαν στην εξάρτηση της χώρας μας από το φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα με τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι η χώρα να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αυτάρκειας με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων. «Η πράσινη μετάβαση δεν είναι μία μπίζνα πέντε ολιγαρχών σημείωσε, αλλά ένα εργαλείο ενεργειακής δημοκρατίας όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να αγωνιστούν τις 30 μέρες που απομένουν για τη δικαιοσύνη  και την εθνική αξιοπρέπεια αξίες όπως είπε που πρεσβεύει η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη και ο ιδρυτής της Ανδρέας Παπανδρέου.

 Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Μήλιος παρουσίασε τους 5 υποψηφίους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι χαιρέτησαν τον κόσμο μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος