× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μουσείο Τεριάντ με... μεταβατικό Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο!

Σε μια δύσκολη στιγμή για το Μουσείο Τεριάντ, το Υπουργείο Πολιτισμού διόρισε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων με Πρόεδρο μια μονίμως απούσα σε περασμένη θητεία της, που όμως... βράβευσε το Διευθυντή του!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 24/4/2023

Μουσείο Τεριάντ με... μεταβατικό Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο!

Ένα διοικητικό συμβούλιο προσαρμοσμένο απλά στον τρόπο διαχείρισης του τα τελευταία χρόνια, επιπέδου «πάμε κι όπου βγει», διορίστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Τεριάντ, με απόφαση που υπογράφουν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση δημοσιεύτηκε αυθημερόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταβατικά και μέχρι της ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των οργάνων διοίκησης, καλύπτει τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Πρόεδρος ορίσθηκε η μόνιμη κάτοικος Αθηνών κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου, Εθνολόγος και Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης H&M, Heritage and Museums. Η κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου η θητεία έληξε στις 30 του περασμένου Μαρτίου, έλαμψε δια των συνεχών της απουσιών από τις συνεδριάσεις και καλό θα ήταν να γνωστοποιηθεί σε πόσες συνεδριάσεις η κ. ντε Τσάβες Χρονοπούλου παρέστη ούτως ώστε να «επιβραβευτεί» δια της θέσης, έστω της μεταβατικής Προέδρου. Η κ. ντε Τσάβες στο περασμένο Διοικητικό Συμβούλιο είχε διοριστεί με αναπληρωτή το συνταξιούχο χρυσοχόο Βαγγέλη Βογιατζή μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι λίγους μήνες μετά το διορισμό της το 2020, στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Ημερών» που διοργάνωσε  στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση H&M, Heritage and Museums της οποίας Πρόεδρος είναι η κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου βραβεύτηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Τεριάντ Κώστας Μανιατόπουλος!

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί επίσης ότι ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρήστος Καλλονιάτης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του ιδρύματος τοποθετήθηκε.... αναπληρωτής της κ. ντε Τσάβες Χρονοπούλου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταβατικά επίσης ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τεριάντ, διορίστηκε ο γυμναστής Δημοτικός Σύμβουλος  Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου με αναπληρώτρια τη Δήμητρα Αλεξανδρή Δημοτική Σύμβουλο Μυτιλήνης και ο δύο ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου.

Με τριετή θητεία διορίστηκαν οι κάτωθι:

- Αντώνιος Σκλεπάρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού αναπληρούμενος από τον Παύλο Τριανταφυλλίδη Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ειρήνη Αναγνώστου, καθηγήτρια φιλόλογο - Θεολόγο αναπληρούμενη από την Ιουλία Σαράντου, καθηγήτρια φιλόλογο Αγγλικής, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

- Ιωάννη Αναγνώστου, Εκπαιδευτικό Φιλόλογο με οργανική τοποθέτηση στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, αναπληρούμενο από τον Παναγιώτη Σκορδά, Εκπαιδευτικό Φιλόλογο με οργανική τοποθέτηση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, προτεινόμενοι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Κωνσταντίνα Τσακύρη, Εικαστικό Αγιογράφο, Καθηγήτρια της «Στέγης Θεόφιλος», αναπληρούμενη από τη Δέσποινα Βάρρου, ζωγράφο, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προτεινόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

- Δημήτριο Καραπιπέρη ζωγράφο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, αναπληρούμενο από τον Διονύσιο Αναστασόπουλο που υπηρετεί στο Δήμο Μυτιλήνης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προτεινόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης