× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσημα στηρίζει Καλογήρου‑Κύτελη η ΝΟΔΕ!

Θεαματική ανατροπή σκηνικού στα εσωκομματικά της ΝΔ στη Λέσβου, καταγγέλλοντας τακτικισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τη διάσπαση του Δήμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2019

Επίσημα στηρίζει Καλογήρου‑Κύτελη η ΝΟΔΕ!

Λευκός καπνός βγήκε σήμερα από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας που επίσημα ανακοίνωσε τους υποψηφίους της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και μπορεί η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ να απαντά πρακτικά στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας της κριτική στο ζήτημα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, ωστόσο, ουσιαστικά, διατρανώνει την αλλαγή στάσης των μελών του κομματικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ΝΔ είναι έτοιμη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ και οι επιλογές της είναι «για μεν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, για δε το Δήμο Λέσβου ή Μυτιλήνης ο κ. Στρατής Κύτελης».

Η θεαματική λοιπόν ανατροπή σκηνικού στα εσωτερικά της ΝΔ στο νησί, είναι γεγονός και αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα όταν και συνεδρίασε η ΝΟΔΕ  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και για τα «χρίσματα». Επαναβεβαιώνοντας την στήριξή της στον Στρατή Κύτελη για την διεκδίκηση του Δήμου (Λέσβου ή Μυτιλήνης) και αναθεωρώντας την επίσημη στάση της απέναντι στην υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια. Η οποία ως γνωστόν ετύγχανε μέχρι πρότινος της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά όχι όλων των νησιωτικών -του Βορείου Αιγαίου- ΝΟΔΕ, σε μία κατάσταση που ευνοούσε την «αντάρτικη» υποψηφιότητα του Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη και πήγαινε κόντρα στην κεντρική πολιτική βούληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση ΝΟΔΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η κυβέρνηση των γυρολόγων  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει ακόμη καταλήξει αν θα «σπάσει», ή όχι, ο Δήμος Λέσβου.

Με τους τακτικισμούς, τις παλινωδίες  και τα πισωγυρίσματά της, κρατά αιχμάλωτο ολόκληρο το νησί, θεωρώντας ότι, κατ’ αυτόν το τρόπο, θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Ας γνωρίζουν όμως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι μετά από διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στο κόμμα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, οι επιλογές είναι για μεν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, για δε το Δήμο Λέσβου ή Μυτιλήνης ο κύριος Στρατής Κύτελης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στη περίπτωση δημιουργίας και δεύτερου Δήμου η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει δικό της υποψήφιο Δήμαρχο, που θα ανακοινωθεί παράλληλα με τη δημιουργία του Δήμου αυτού.

Είναι λογικό ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, ως όργανο του κόμματος, στηρίζει τις επιλογές αυτού.».

Αλλαγή δεδομένων και στην Περιφέρεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα αξιοσημείωτα που προκύπτουν από την επίμαχη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, πρέπει να συνυπολογιστεί ακόμη η «ετοιμότητα» του κομματικού οργάνου με υποψήφιο στην αναμονή και στην περίπτωση δημιουργίας Δήμου Καλλονής, όπως αυτή αφήνεται να εννοηθεί στο παραπάνω σημείωμα. Ενώ θεωρείται σίγουρο πως η επίσημη –τουλάχιστον- στήριξη και της ΝΟΔΕ Λέσβου στο πρόσωπο της Χριστιάνας Καλογήρου, μεταφέρει πίεση τόσο στην υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη που προσβλέπει έτσι κι αλλιώς σε «γαλάζιες» ψήφους, όσο και σε εκείνα των κ.κ. Σπιλάνη και Χριστόφα. Οι οποίοι προσδοκούν την είσοδό τους στον β΄ γύρο, απέναντι στο «φαβορί», τη σημερινή Περιφερειάρχη και βλέπουν πλέον να αλλάζουν τα δεδομένα που είχαν ως σήμερα προς αξιολόγηση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό