× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και καθιέρωση υγειονομικού ισοδύναμου»

Σημαντικά μέτρα για τη ζωή στη νησιωτική Ελλάδα εξήγγειλε κατά την επίσκεψη του στη Χίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2023

«Επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και καθιέρωση υγειονομικού ισοδύναμου»

Σημαντικές εξαγγελίες για τη νησιωτική Ελλάδα σήμερα Σαββάτο 29 Απριλίου από τη Χίο, κατά την επίσκεψη εκεί του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν δεν στηρίξουμε τα νησιά και τις υποδομές υγείας δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκλεγεί στις επόμενες εκλογές θα εφαρμόσει εκτός από το μεταφορικό ισοδύναμο και το υγειονομικό ισοδύναμο.
«Εμείς, είπε, εφαρμόσαμε ένα όραμα δεκαετιών, το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο ροκάνισαν και απαξίωσαν. Εμείς όχι μόνο θα το εφαρμόσουμε κανονικά, αλλά θα το επεκτείνουμε για φοιτητές και για επισκέπτες, δίνοντας πνοή στα νησιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «αμέσως μετά ακολουθεί το υγειονομικό ισοδύναμο, όπου η πολιτεία θα είναι δίπλα στον νησιώτη. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους πολίτες των νησιών».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους κατοίκους του νησιού, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, εστιάζοντας κυρίως στην κατάλυση του κοινωνικού κράτους και στην επιδοματική πολιτική και λέγοντας ότι επί τέσσερα χρόνια, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Όπως χαρακτηριστικά είπε «πλέον το ζητούμενο για την επόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αν μένουμε Ευρώπη αλλά να ξαναγίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το εκλογικό δίλλημα των προσεχών εκλογών.


«Στις 21 Μαΐου υπάρχει ένα μεγάλο δίλλημα. Αν η χώρα θα συνεχίσει σε πορεία απαξίωσης και εξαπάτησης ή αν θα κάνουμε το μεγάλο βήμα της αλλαγής για να ξαναστήσουμε την κοινωνία. Το δίλλημα αυτό συνοψίζεται στη φράση: «Μητσοτάκης ή αλλαγή;»», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι: «Οι εκλογές με απλή αναλογική ήταν το δικό μας όραμα για να έχουμε δικαιοσύνη και στην ψήφο. Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια, αδικία και διεύρυνση των ανισοτήτων».

Με πληροφορίες από το www.politischios.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ