× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δικαιοσύνη παντού σημαίνει να δώσουμε ξανά ζωή στις κοινότητες και τον πρωτογενή τομέα»

Περιοδείες Γιάννη Μπουρνού σε κοινότητες της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2023

«Δικαιοσύνη παντού σημαίνει να δώσουμε ξανά ζωή στις κοινότητες και τον πρωτογενή τομέα»

«Οργώνει» τις κωμοπόλεις και τις κοινότητες της Λέσβου ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχει επισκεφθεί τρεις φορές την Καλλονή, δύο φορές τον Πολιχνίτο και τον Μανταμάδο, καθώς και την Κάπη, τα Λουτρά, τα Πάμφιλα, την Αγιάσο, το Ίππειος, τα Κεραμειά, τη Νάπη, την Αγία Παρασκευή, τη Βρίσα, τα Βατερά, τον Μεσότοπο, το Ταβάρι, την Άγρα, τα Παράκοιλα, το Υψηλομέτωπο, τη Στύψη, την Πέτρα, τη Φίλια, την Ανεμώτια, το Σκαλοχώρι. Οι περιοδείες του στην Λεσβιακή και τη Λημνιακή ύπαιθρο θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, με στόχο να φτάσει παντού το κυβερνητικό πρόγραμμα και οι πρότασεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα νησιά και τις κοινότητές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Κάθε μέρα της προεκλογικής περιόδου επισκεπτόμαστε με κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαφορετικές κοινότητες του νησιού μας. Και είμαστε χαρούμενοι, γιατί σε κάνενα καφένειο και καμία πλατεία δεν ακούσαμε τη γνωστή επωδό «μας θυμάστε μόνο στις εκλογές», αφού τέσσερα χρόνια τώρα - με εξαίρεση τις εβδομάδες των lock downs της πανδημίας - δεν σταματήσαμε ποτέ τις επισκέψεις στα μικρά και μεγάλα χωριά του νησιού και του Νομού μας.

Δεν είμαστε, όμως καθόλου χαρούμενοι για όσα αντικρίζουμε στις επισκέψεις μας. Αντιθέτως, ανησυχούμε και θλιβόμαστε για τη σημερινή εικόνα των περισσότερων χωριών μας. Γιατί τα χωριά ερημώνουν. Τα καφενεία τους είναι άδεια τις καθημερινές και περιμένουν το σαββατοκύριακο, για να δουν λίγο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημόσιες δομές υγείας και παιδείας έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Ακόμη και μετά την εμπειρία της πανδημίας, η ιδεοληπτική απέχθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς κάθε τι δημόσιο, έχει οδηγήσει στην παντελή εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, αλλά και στο κλείσιμο βασικών δημοσίων υπηρεσιών.

Για να αντιμετωπίσουμε την ερήμωση της Λεσβιακής υπαίθρου και τη δημογραφική κρίση, που αποτυπώθηκε και στην τελευταία απογραφή, χρειάζονται κίνητρα, ειδικά προς τη νέα γενιά, για να ζήσει και να εργαστεί στον τόπο της με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Χρειάζεται μακρόπνοος στρατηγικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία με τρόπο βιώσιμο και πραγματικά αναπτυξιακό.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρίχνει μεγάλο βάρος στη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, παίρνοντας μέτρα για την άμεση μείωση του σημερινού υπέρογκου κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, όπως η μη καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, η επιδότηση στην αγορά ζωωτροφών και λιπασμάτων, η χορήγηση μικροπιστώσεων μέχρι 25000 ευρώ, η ρύθμιση οφειλών των αγροτών και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μπορούν οι συμπολίτες μας να ζουν με ασφάλεια στην ύπαιθρο, προχωράμε σε άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, καθώς και του ΕΚΑΒ.

Για να αναδειχθούν οι κοινότητές μας και να τονωθεί το εισόδημα των κατοίκων τους, εντάσσουμε τις κοινότητες με τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές τους και τον γαστρονομικό και λαϊκό τους πολιτισμό σε μια ολοκληρωμένη τοπική στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προάγωντας τον αγροτουρισμό / οικοτουρισμό, τον θρησκευτικό και τον γαστρονομικό τουρισμό.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε το παν, για να αντιμετωπίσουμε τη δημογραφική κρίση στα νησιά μας και να τονώσουμε τη ζωή στα χωριά και τις κωμοπόλεις μας. Αυτό σημαίνει για μας «Δικαιοσύνη παντού» και αυτό θα πράξουμε με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21Μαϊου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ