× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το ΚΚΕ έχει αξιόπιστες προτάσεις προς όφελος του λαού»

Στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η ακρίβεια, το δημογραφικό, η υγεία και οι συγκοινωνίες, αναφέρθηκε η υποψήφια βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/5/2023

«Το ΚΚΕ έχει αξιόπιστες προτάσεις προς όφελος του λαού»

Το ΚΚΕ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που την επομένη των εκλογών θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών με συνέπεια και αγώνες, δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφια βουλεύτρια του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Κομνηνάκα ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμμετοχή του ΚΚΕ στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας στη Βόρεια Λέσβο μιας γυναίκας η οποία είχε πάρει δάνειο για να σπουδάσει το παιδί της.

Όπως τόνισε οι υποψήφιοι των υπόλοιπων κομμάτων και κυρίως της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που έχουν ψηφίσει νόμους που δίνουν τη δυνατότητα στα ξένα funds να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί, δεν τόλμησαν να εμφανισθούν στην κινητοποίηση και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ είχε φέρει πριν από αρκετό καιρό τροπολογία στη βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση με την αιτιολογία ότι υπάρχουν δεσμεύσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναφερόμενη η Μαρία Κομνηνάκα στο ζήτημα της ακρίβειας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει κοινωνική πολιτική με pass και κουπόνια και να επιδοτήσει την ακρίβεια, αντί να βάλει χέρι στα κέρδη των μεγάλων ομίλων οι οποίοι λυμαίνονται κυριολεκτικά το εισόδημα του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακόμη και οι δικές τους έρευνες, αποδέχονται το αυτονόητο ότι δηλαδή παρά τα φιλοδωρήματα που έδωσαν στο λαό και τα καλάθια της κοροϊδίας η ακρίβεια εξακολουθεί να καλπάζει και η πραγματική αξία του μισθού των Ελλήνων πολιτών έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο».

Όπως τόνισε η υποψήφια βουλεύτρια του ΚΚΕ με το πρόσχημα του πολέμου στην Ουκρανία, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι όλα όσα συμβαίνουν σχετίζονται με αυτόν ενώ στην πραγματικότητα σημείωσε η αύξηση των τιμών ξεκίνησε πολύ νωρίτερα με την επιλογή της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε μια βίαιη μετάβαση στη δήθεν παραγωγή πράσινης ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές και φυσικό αέριο.

«Η βίαιη απολιγνιτοποίηση που έγινε στη χώρα είχε ως συνέπεια την αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο συμπαρέσυρε προς τα επάνω τις τιμές όλων των προϊόντων. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, στις προτάσεις του όμως πλέον υπάρχουν τρόποι ώστε να χρησιμοποιηθεί ο λιγνίτης ή το νερό για την παραγωγή ενέργειας χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ωστόσο οι μεγάλες εταιρείες και οι όμιλοι προφανώς θεωρούν πολύ πιο οικονομική τη λύση των ανεμογεννητριών οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από αυτή που υποτίθεται προσπαθούν να αποτρέψουν. Από εκεί και πέρα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ του περιβάλλοντος ετοιμάζεται να εφαρμόσει την καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στο δημογραφικό και στην μείωση του πληθυσμού των χωριών της Λέσβου, η Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε ότι τη δραματική εικόνα ερημοποίησης της υπαίθρου το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι βουλευτές του και τα στελέχη του τη συναντούν χρόνια τώρα στις περιοδείες και τις εξορμήσεις που πραγματοποιούν όχι μόνο πριν τις εκλογές όπως κάνουν τα άλλα κόμματα αλλά σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής τετραετίας.

«Δυστυχώς οι επιλογές και οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες έχουν απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από τα χωριά μας και τα νησιά μας.

Ο πρωτογενής τομέας υποβαθμίσθηκε και αποψιλώθηκε, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και η συγκοινωνίες γενικότερα είναι πολύ ακριβές με παμπάλαια πλοία που ταξιδεύουν πολλές ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους. Έπειτα οι δομές υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν τόσο πολλές ελλείψεις και προβλήματα που δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στους πολίτες να παραμείνουν στα νησιά και στα χωριά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα το ΚΚΕ προτείνει μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της υπαίθρου όπως προστασία του αγροτικού εισοδήματος με κατώτερες εγγυημένες τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς για τους νέους και τις νέες εργαζόμενους και εργαζόμενες ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν εκεί.

Σε ότι αφορά στη Δημόσια Υγεία η κ. Κομνηνάκα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ίδιο το Υπουργείο έχει παραδεχθεί τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και μάλιστα με εγκύκλιο ζητούσε αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες να αναλάβουν περιστατικά στις εφημερίες να αναλαμβάνει γιατρός άλλης ειδικότητας.

«Αυτό όπως είναι φυσικό, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και άρον άρον το απέσυραν γιατί όπως είναι κατανοητό ένα περιστατικό καρδιολογικό δεν μπορεί να το εξετάσει ένας διαθέσιμος ουρολόγος για παράδειγμα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ