× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση της Βάσω Χοχλάκα με την Ένωση Στρατιωτικών

«Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού» δήλωσε η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2023

Συνάντηση της Βάσω Χοχλάκα με την Ένωση Στρατιωτικών

 Με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου συναντήθηκε η υποψήφια βουλεύτρια Λέσβου Βάσω Χοχλάκα. Σε ανακοίνωση της τονίζει πως: «Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψήφια βουλευτής αναφέρει:

«Τους ανθρώπους που επαινούμε σε όλες τις εθνικές μας εορτές και τους επικαλούμαστε σε κάθε ευκαιρία για να εκφράσουμε την υπερηφάνεια μας και το αίσθημα ασφάλειάς μας, συνάντησα τις τελευταίες μέρες, σε επαφές μου με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους ανθρώπους αυτούς που ειδικά στα ακριτικά νησιά μας, διαδραματίζουν κορυφαίο ρόλο, με λύπη διαπιστώνω ότι τους θεωρούμε τελικά μάλλον «δεδομένους» και μόλις τελειώσουν τα ετήσια εμβατήρια των εορτών, μετά τους ξεχνάμε.

 

 Τα αιτήματά τους, δεν βρίσκονται εύκολα στην επικαιρότητα και οι διεκδικήσεις τους δεν τυγχάνουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα καθώς και εκείνων των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ήταν ανύπαρκτη η ουσιαστική μέριμνα της κυβέρνησης προς το ανθρώπινο δυναμικό και φάνηκε έντονα κυρίως μέσω της νομοθετικής παρέμβασής της, ψηφίζοντας το ν.5018/2023, περί κατ’ επίφαση μέριμνας προσωπικού, αφήνοντας σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα εκτός νομικού πλαισίου, όπως τα ηλικιακά όρια των ΕΠΟΠ, αδιαφορώντας για την πρόωρη αποστρατεία τους, αλλά και πολλά άλλα όπως τα βαθμολογικά και ιεραρχικά ζητήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της συζήτησης του υπόψη νομοσχεδίου στη βουλή, καταθέσαμε 15 τροπολογίες, οι οποίες, αν γινόταν αποδεκτές, θα μιλούσαμε για ένα αρτιότερο νομοσχέδιο μέριμνας, καλύπτοντας ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Λάθος και οι οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, θεσπίζοντας επιδόματα αδικίας, παρά τις εξαγγελίες, αποζημιώσεις πείνας για ημερήσια και νυχτερινή απασχόληση, μέσω ΚΥΑ, ενώ το πολυσυζητημένο ενιαίο νομοσχέδιο βρέθηκε στις καλένδες. Με σχετική τροπολογία, επίσης, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τη μισθολογική αναβάθμιση των ΕΜΘ, η κυβέρνηση όμως δεν τις έκανε αποδεκτές.

 

Είναι πολλά που κάνουν ειδικά τους στρατιωτικούς των νησιών μας να νιώθουν αδικημένοι από την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, ακόμα κι αν η Πολιτεία, εκείνους καλεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Είναι πρόσφατες οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στη Λέσβο, όπου ο Στρατός κατά ομολογία και της Πυροσβεστικής, παρενέβη καθοριστικά για μην υποστούμε τα χειρότερα.

 Οι Στρατιωτικοί όπως μου επισήμαναν σε κάθε τόνο, δεν επαιτούν. Διεκδικούν καταρχάς το δίκαιο της νομοθέτησης κατάργησης όλων των ορίων ηλικίας, ώστε να αποστρατεύεται κανείς, εφόσον το επιθυμεί, πριν τη συμπλήρωση 40 ετών για τη λήψη της πλήρους κατώτατης σύνταξης.

 

-  Την ψήφιση Νέου και Δικαιότερου μισθολογίου σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΤΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

-Τη θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30ετία

- Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

-Την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας τους που με ΚΥΑ δεν εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

 

Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού που όταν μιλάμε για την εθνική μας ασφάλεια, εξαντλούμαστε μόνο στα εξοπλιστικά της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ