× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συναίνεση για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ζήτησε ο Γιώργος Πετρέλλης

Συνεχίζει τις επισκέψεις σε χωριά της Λέσβου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2023

Συναίνεση για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ζήτησε ο Γιώργος Πετρέλλης

Δευτέρα 8 Μάη και την Τρίτη 9 του μήνα συνέχισε τις επισκέψεις στη Λεσβιακή ύπαιθρο και τις επαφές – ενημερώσεις με υπηρεσίες, εργαζομένους  και εκπροσώπους  φορέων, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα Μυστεγνά, τις Νέες Κυδωνίες, την Άγρα και τα Παράκοιλα, όπου στις συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνεταιρισμών  κυριάρχησαν πέραν των κλαδικών (όπως είναι οι τιμές στις ζωοτροφές) και επί  μέρους τοπικών προβλημάτων τα ίδια και γνωστά σ όλο το νησί  ζητήματα που εκφράζουν την ανησυχία και αγωνία των κατοίκων για την ερήμωση του τόπου. Ο Γιώργος Πετρέλλης δήλωσε ότι ανεξάρτητα με τις επικείμενες εκλογές, απαιτείται εδώ και τώρα συγκρότηση  παλλαϊκού μετώπου, με συνεννόηση και διακομματική συναίνεση, με επιστράτευση και συνεργασία επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για ουσιαστική αντιμετώπιση του Δημογραφικού, ίσως ξεπεράσαμε πια και  το «παρά πέντε» της προθεσμίας και της ευθύνης που έχουμε έναντι των γενεών που θα μας διαδεχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουριστικοί πράκτορες: Εξάλλου ο υποψήφιος βουλευτής είχε την  ευκαιρία να συναντηθεί και συνομιλήσει με εκπροσώπους του κλάδου οι οποίοι επεσήμαναν την έλλειψη μακροπρόθεσμης πολιτικής για τουριστική προβολή της Λέσβου, το υψηλό κόστος μετάβασης στο νησί, τα προβλήματα στη λειτουργία λιμανιού του Σιγρίου, και το ζήτημα της έκδοσης βίζα στην πύλες εισόδου στα νησιά, για προσέλκυση τουριστών  από τα απέναντι Τουρκικά παράλια, όπως ίσχυε ως το 2019.

Γενική Γραμματεία Αιγαίου: Ο κ. Πετρέλλης επισκέφθηκε τους εργαζομένους συνομίλησε με πολλούς από αυτούς οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους  το διαρκώς μειούμενο προσωπικό και την ανάγκη να αναβαθμιστεί ξανά η Γ.Γ. σε Υπουργείο με ουσιαστικές αρμοδιότητες στην εξυπηρέτηση των νησιωτών. Ακόμη συζητήθηκε το κτιριακό του Εφετείου Αιγαίου το οποίο εξακολουθεί να  φιλοξενείται στους χώρους της Γ.Γ. ενώ επισκέφτηκε και τις υπηρεσίες του Λιμενικού που στεγάζονται εκεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος