× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένα βουνό ψηφοδέλτια!

Υπό ολοκλήρωση η διαδικασία για να φτάσει επαρκής αριθμός ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, στα 259 εκλογικά τμήματα του Νομού Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2023

Ένα βουνό ψηφοδέλτια!
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Ένα ανθρώπινο «μελίσσι» δουλεύει μέρες τώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη που έχει μετατραπεί σε «στρατηγείο» του να είναι όλα έτοιμα την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαΐου στα 259 εκλογικά τμήματα στο Νομό Λέσβου όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εκλογής νέας Κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτά τα 200 είναι στη Λέσβο, 56 στη Λήμνο, δυο στον Άγιο Ευστράτιο ενώ υπάρχει και ένα μικτό εκλογικό τμήμα.

Εργαζόμενοι στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου φτιάχνουν τους εκλογικούς σάκους για κάθε εκλογικό τμήμα που περιέχει επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων από όλα τα κόμματα καθώς και τους απαραίτητους φακέλους. Αυτοί θα παραδοθούν στους τέσσερις Δήμους του Νομού από τους οποίους θα τους παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Οι σάκοι των εκλογικών τμημάτων της Λήμνου θα φύγουν την Τετάρτη με το πλοίο της γραμμής ενώ από τη Λήμνο θα προωθηθούν και στον Άγιο Ευστράτιο οι σάκοι των εκεί εκλογικών τμημάτων.  «Εκεί βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα, λέει στο «Ν» η κ. Έφη Ελευθερίου, Διευθύντρια Διοικητικού - Οικονομικού της περιφέρειας και αρμόδια για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο θα λύσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει σύνδεση ακτοπλοϊκή της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο και προσπαθούμε να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι από τους Δήμους θα στηθούν στα εκλογικά τμήματα και οι κάλπες όπως και τα παραβάν που υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα.

Στην Περιφέρεια έχουν ήδη παραδοθεί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια, όλα μαζί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου έχει σχηματιστεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό «βουνό» από χαρτί. 

Όπως εξηγεί η κ. Ελευθερίου φέτος η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα είναι πιο γρήγορη και απλούστερη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν μέσω τάμπλετς που θα δοθούν στους εκλογικούς αντιπροσώπους από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Περίπου στις 9 με 10 το πολύ το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Λίγο αργότερα θα έχει ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας» λέει η κ. Ελευθερίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ