× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλείνουν τα πιο δημοφιλή τμήματα της σχολής μαθητείας της ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικους των Τμημάτων Διοικητικών και Οικονομικών

Δημοσίευση 18/5/2023

Κλείνουν τα πιο δημοφιλή τμήματα της σχολής μαθητείας της ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Επιστολή διαμαρτυρίας προς όλους τους αρμοδίους φορείς και τους αυτοδιοικητικούς της Λέσβου απέστειλαν οι ωρομίσθιοι  και αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί  των Τμημάτων Διοικητικών  και Οικονομικών της ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ Μυτιλήνης  με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο των δύο Τμημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι τα δύο τμήματα που επιχειρείται να κλείσουν είναι από τα δημοφιλέστερα και πολυπληθέστερα ενώ λειτουργούν πάνω από 13 χρόνια. Επισημαίνουν δε, ότι οι απόφοιτοί τους διοχετεύονται σε δημόσιες υπηρεσίες όπως το Νοσοκομείο, ο Δήμος, η Περιφέρεια, ο Στρατός και η ΔΥΠΑ.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ αναφέρουν μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν θα δημιουργηθούν  τα επί σειρά ετών τμήματα ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ  και ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ  της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε προσφάτως από την Διοίκηση της Σχολής επρόκειτο να δημιουργηθεί νέο τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ συγχωνεύοντας τα δύο τμήματα, ωστόσο αυτό που προκύπτει από τα μέχρι τούδε δεδομένα είναι πως δεν θα λειτουργήσει ούτε Οικονομικών ούτε Διοικητικών ούτε συγχωνευμένο Τμήμα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Να σημειωθεί ότι το τμήμα Διοικητικών Καθηκόντων είναι από τα πολυπληθέστερα που διατηρεί η Σχολή. Τόσο το Τμήμα Οικονομικών όσο και το Τμήμα Διοικητικών λειτουργούν στην Σχολή  για περισσότερα από 13 συνεχόμενα έτη και οι σπουδαστές τους διοχετεύονται προς εργασία με συμβάσεις μαθητείας, σε Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Δήμο, Περιφέρεια, ΔΕΥΑΛ, ΔΕΗ, ΣΤΡΑΤΟ και ΟΑΕΔ καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεδομένης της υποστελέχωσης και των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν οι υπηρεσίες αυτές η στέρηση λειτουργίας των τμημάτων θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στις άνωθεν υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα τμήματα έχει εκδηλωθεί πριν καν, γνωστοποιηθούν οι ειδικότητες.

Απαιτούμε την διασφάλιση λειτουργίας των τμημάτων αυτών και όλων εκείνων που παρουσιάζουν ζήτηση ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Πέρυσι μετά από 23 χρόνια έπαψε να λειτουργεί το Τμήμα Μηχανικών, με την Διοίκηση να επικαλείται τα μειωμένα στατιστικά ζήτησης όταν την ίδια στιγμή τμήμα με μηδενικές σχεδόν εγγραφές λειτουργεί κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική και πολιτισμένη θεωρούμε ότι αποτελεί μηδενικό δείγμα εκπαιδευτικής πολιτικής η ύπαρξη τμημάτων προκειμένου αντιδήμαρχοι να τα εργαλειοποιούν στο πλαίσιο υλοποίησης της «φιλανθρωπικής τους πολιτικής» ή πολιτικοί να τα επικαλούνται ως δείγμα του πολιτικού τους έργου για λόγους εντυπωσιασμού. Αυτό προς ενημέρωση όλων δεν αποτελεί εκπαιδευτική πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το επίπεδο εκπαίδευσης που θέλουμε να έχουν οι μελλοντικές γενιές.

Τέλος η κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των εκπαιδευτικών που υπογράφουν την επιστολή να ξέρετε ότι δεν θα μας βρει φιμωμένους».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου