× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το απόγευμα στην Πρόεδρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διερευνητική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής το σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου το απόγευμα

Δημοσίευση 23/5/2023

Το απόγευμα στην Πρόεδρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διερευνητική

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγο πριν τις 13:00 της Τρίτης (23/05) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 18:30.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του CNN GREECE, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο «δρόμο» με τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα και θα επιστρέψει άμεσα την εντολή, αφού και στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν πως επί της ουσίας η εντολή είναι κενή περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή , καθώς όπως εξήγησε δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Εξήγησε πως ανταποκρίθηκε στη συνταγματική του υποχρέωση και προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή, ώστε αμέσως μετά, την Δευτέρα, να προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών θα καθοριστεί από τις ηγεσίες των κομμάτων, που παραδοσιακά αποφασίζουν με βάση τη σταυροδοσία της προηγούμενης κάλπης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ