× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ομάδα κρούσης» του ΣΥΡΙΖΑ για τις δεύτερες εκλογές

Ποια ονόματα θα αξιοποιηθούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2023

«Ομάδα κρούσης» του ΣΥΡΙΖΑ για τις δεύτερες εκλογές

Το πρώτο βήμα για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, έκανε το βράδυ της Παρασκευής (26/05) το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, αποφασίζοντας τη συγκρότηση δύο επιτροπών (εκλογική και οργανωτική) και ανακοινώνοντας ότι το Γραφείο Τύπου θα καθορίζει ποια στελέχη θα εμφανίζονται πλέον στα κανάλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το δεύτερο βήμα θα γίνει σήμερα, Σάββατο (27/05), με την ανακοίνωση των ονομάτων, που θα συγκροτούν τις επιτροπές αυτές, καθώς χθες βράδυ υπήρξε μόνο μία γενική προσέγγιση με εκτενείς καταλόγους προσώπων, αλλά και πολλές εισηγήσεις από τους συμμετέχοντες.

Η ονοματολογία πήρε και έδωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, αλλά οι οριστικές λίστες θα καθοριστούν σήμερα – πιθανόν και μέχρι την τελευταία στιγμή των ανακοινώσεων, ώστε να τηρηθούν κάποιες ισορροπίες, αλλά και να μην παρερμηνευτούν παρουσίες και απουσίες από τις επιτροπές αυτές και από τον κατάλογο όσων θα εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοράσεις. Την ευθύνη για τον συντονισμό των εμφανίσεων θα αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου.

Ουσιαστικά τρεις είναι οι δεξαμενές από τις οποίες θα αντληθούν τα στελέχη, που θα σηκώσουν το βάρος της νέας εκλογικής μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη κατηγορία είναι έμπειρα και δοκιμασμένη στελέχη, που ξέρουν να «στέκονται» στα τηλεοπτικά πάνελ, να τηρούν την κεντρική γραμμή χωρίς ανερμάτιστες και αμήχανες φλυαρίες και κυρίως δίχως ιδεοληπτικές τοποθετήσεις, που μπορεί να «παρεξηγηθούν» και να αξιοποιηθούν από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Ν.Δ. Τέτοια φαινόμενα μάλιστα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά τις εκλογές και θα αποτελέσουν κριτήριο για την επιλογή των προσώπων.


Δεύτερη κατηγορία είναι νέοι βουλευτές και πρόσωπα που θα δίνουν την αίσθηση της ανανέωσης. Η ανακύκλωση στελεχών της παλαιάς γενιάς θεωρείται εν μέρει (αν όχι εξόχως σε ορισμένες περιπτώσεις), προβληματική και η Κουμουνδούρου θέλει να φρεσκάρει την εικόνα του κόμματος. Τα νέα αυτά στελέχη θα αξιοποιηθούν τόσο στην εκλογική επιτροπή, όσο και στη δημόσια εκφώνηση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πιο έμπειρα στελέχη, που ξέρουν από πρόσωπα και πράγματα ανά την Ελλάδα θα «διοχετευτούν» στην οργανωτική επιτροπή, αλλά δεν θα έχουν κεντρικό ρόλο στο «κάδρο».

Τρίτη κατηγορία θα είναι στελέχη από το περίφημο «think tank», που έμειναν ένα ή και περισσότερα βήματα, πίσω από την πρώτη γραμμή της μάχης. Και της πολιτικής πολύ πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και αφότου ξεκίνησε η προηγούμενη εκλογική μάχη. Όμως τώρα, ορισμένα εξ αυτών, θα έχουν σημαντικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά, αναμένεται να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα, στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Σωκράτης Φάμελλος ή ακόμα, η Αθηνά Λινού, ο Νίκος Φαραντούρης, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, η Διάνα Βουτυράκου κ.α.

Ερωτηματικό παραμένει ποιο ρόλο θα έχουν στο κεντρικό πεδίο στελέχη που έχουν συγκεντρώσει έντονη κριτική κατά περιόδους. Πάντως, δεν πρόκειται η επιλογή των προσώπων να στερείται μηνυμάτων για τις αξιολογήσεις που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ