× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στο δήμο Δυτικής Λέσβου

«Κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το δημόσιο χώρο» δηλώνει ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος,

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2023

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στο δήμο Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εκπονεί για πρώτη φορά Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ). Στόχος του ΣΑΠ είναι η διευκόλυνση των μετακινήσεων σε κοινόχρηστους χώρους ατόμων με κινητικά προβλήματα. Μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο θα προσδιοριστούν οι απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές στους οικισμούς του Δήμου, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων διαδρομών προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις (π.χ. σχολεία, ΚΕΠ, πάρκα, κέντρα υγείας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας του Δήμου βασίζεται και στη συμμετοχή των ίδιων των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.mwlesvos.gr/ και στο https://forms.gle/cBLpKxvNUeVy4pjd8.

«Κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το δημόσιο χώρο» δηλώνει ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη επισημαίνει τις δυσκολίες ενός τέτοιου σχεδίου: «Κοινόχρηστοι χώροι και κοινωφελή κτήρια πρέπει να είναι ισότιμα προσβάσιμα σε όλους, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό να εφαρμοστεί σε οικισμούς παραδοσιακούς, συχνά ημιορεινούς, με στενά σοκάκια, πλακοστρώσεις, χωρίς πεζοδρόμια».

Σημειώνεται πως το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα παραμείνει ανοιχτό προς συμπλήρωση μέχρι 10/07/2023. Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2253350521.

Το Σχέδιο εκπονείται σύμφωνα με το Ν. 4819/2021 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του Πράσινου Ταμείου, μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2022, στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ