× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κανονικότητα»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, με αφορμή τα περιστατικά θανάτων σε Κω και Νέα Μάκρη και τις καταγγελίες για ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Δημοσίευση 8/6/2023

«Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κανονικότητα»

Στα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη που ανέδειξαν τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ αναφέρεται η Επιτροπή Αγώνα για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι θάνατοι και η εγκληματική πολιτική των ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία είναι μια κανονικότητα για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα τραγικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τις τελευταίες μέρες (Θάνατος γυναίκας σε καρότσα αγροτικού στη Κω λόγω έλλειψης οδηγού, θάνατος εγκύου 19χρονης στη Νέα Μάκρη καθώς το ασθενοφόρο έκανε 5 ώρες να πάει, έλλειψη ασθενοφόρου στη Χίο), αλλά και γενικότερα κατά τη τελευταία περίοδο (θάνατος λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στο Μαντούδι Ευβοίας), έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό που ζούμε στη περιοχή μας δεν είναι μία τοπική αδυναμία και εξαίρεση. Είναι η «κανονικότητα» του κράτους που ζούμε. Είναι η «κανονικότητα» όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν, χωρίς να εξαιρούμε καμία.

Πάνω στο θάνατο ανθρώπων βρήκαν ευκαιρία μάλιστα να συζητούν για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ από τη πίσω πόρτα. Μέσα από το επιχείρημα ότι εκεί που δεν έχουμε ασθενοφόρα και οδηγούς, ας κάνουμε σύμβαση με τον ιδιωτικό τομέα. Τα χρήματα που διαχειρίζεστε κύριοι είναι από τις ασφαλιστικές μας εισφορές και δεν είναι προς τιμήν σας αν καταφέρετε να έχουμε ολοκληρωμένο σύστημα υγείας. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ να φέρετε οδηγούς και ασθενοφόρα όπου δεν υπάρχουν.

Τη κυνικότητα του υπουργού κ. Θάνου Πλεύρη ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο το χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός», την ακούσαμε από τον Φεβρουάριο όταν μας παρουσίαζε τον Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου ως Ιατρικό Κέντρο, και όχι ως μία πρωτοβάθμια μονάδα που στέκεται οριακά όρθια, χάρις στις υπεράνρθωπες προσπάθειες των εργαζομένων. Και σίγουρα δεν είμαστε εμείς που κάνουμε ζημιά στο τουρισμό, αλλά ο κίνδυνος ότι αν έρθει κάποιος και πάθει τίποτα, μπορεί να μην έχει ασθενοφόρο να τον μεταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι οι ζωές μας δεν αποτελούν προτεραιότητα τους, καλούμε όλο τον λεσβιακό λαό να φτιάξει επιτροπές αγώνα στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας (Καλλονή και Πλωμάρι) και να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες (Άντισσα και Πολιχνίτος). Να παλέψουμε όλοι μαζί. Αυτοί που μας κατηγορούν για κομματικοποίηση θα ήταν πολύ καλύτερα να δούμε με ποιους γυρνάνε αυτή τη περίοδο και ποιων ψηφοδέλτια μοιράζουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

• Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Ασθενοφόρα με πλήρωμα από εξειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο.

•  Πλήρη εργαστηριακό και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, είναι απόλυτη ανάγκη να διεκδικήσουμε τα δίκια μας.  Όχι για τις 26 του Ιουνίου. Αλλά σήμερα. Μόνοι μας θα σώσουμε τους εαυτούς μας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου