× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αμείωτοι οι προεκλογικοί ρυθμοί Μπουρνού και ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδείες, συναντήσεις και δράσεις καθημερινά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2023

Αμείωτοι οι προεκλογικοί ρυθμοί Μπουρνού και ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προεκλογική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου και του υποψήφιου Βουλευτή και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό, Γιάννη Μπουρνού. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να γίνει γνωστό παντού το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και το «κρυφό» πρόγραμμα της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκε στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2023-2026», που απέστειλε η ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου δεν συμπεριελήφθησαν οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη 8/6, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου. Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Μάριος Τζακατζής και η Γενική Γραμματέας, Σταματία Βουλγαρέλλη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου, στον οποίον στη Λέσβο υπηρετούν 239 άτομα. Οι συνοριοφύλακες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους συναδέλφους τους άλλων κατηγοριών, χωρίς όμως να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ενώ ακόμη και εντός του ίδιου σώματος, έχουν διαμορφωθεί από τη ΝΔ δύο κατηγορίες εργαζομένων, με κάποιους να εργάζονται με συμβάσεις αορίστους χρόνου και τους υπόλοιπους να παραμένουν υπό καθεστώς ομηρείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με τη ΝΔ να υπόσχεται αόριστα τη μονιμοποίησή τους ως το 2027, που τελειώνουν τα κονδύλια για την μισθοδοσία τους.

Ο Γιάννης Μπουρνούς διέψευσε κατηγορηματικά τα fake news που κυκλοφορούν κύκλοι της ΝΔ, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σκοπεύει να απολύσει τους συνοριοφύλακες και τάχθηκε υπέρ των διεκδικούμενων εργασιακών τους δικαιωμάτων, που τους έχει στερήσει μέχρι σήμερα η ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια μέρα, περιόδευσε στον Πολιχνίτο με τους συνυποψηφίους του, Μαρία Νικολάρα και Δημήτρη Μοιρασγεντή, ενώ την Παρασκευή 9/6 επισκέφθηκε με τη Μαρία Νικολάρα τη Σκάλα Συκαμιάς και τη Συκαμιά.

 Το Σάββατο 10/6, ο Γιάννης Μπουρνούς παρευρέθηκε στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Περιφερειακή Αριστεία: Ερευνητικές υποδομές στο Αιγαίο», στην οποία παρουσιάστηκαν τα ερευνητικά προγράμματα του ιδρύματος και συζητήθηκαν οι προοπτικές διασύνδεσης των ερευνητικών υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εμπλεκόμενους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α.).

Στη συνέχεια, περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης με κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής τον Συντονιστή της ΝΕ Λέσβου, Σταύρο Καραβασίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βράδυ της ίδιας μέρας, επισκέφθηκε το Σκαλοχώρι και την Ανεμώτια με την συνυποψήφιά του, Μαρία Νικολάρα και κλιμάκιο του κόμματος.

Την Κυριακή 11/6, Ο Γιάννης Μπουρνούς συμμετείχε στον περίπατο από το Δημοτικό Θέατρο ως τα Τσαμάκια, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, δηλώνοντας την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα αυτονόητα αιτήματα των καρκινοπαθών για διαγνωστικά κέντρα, προγράμματα πρόληψης και καθολική κάλυψη των θεραπειών από το δημόσιο σύστημα υγείας, σε αντιδιαστολή με τις ανατριχιαστικές και απάνθρωπες πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Βουλευτή της ΝΔ, κ. Πνευματικού για τη διαλογή καρκινοπαθών ασθενών από το ΕΣΥ ανάλογα με το στάδιο της νόσου τους, που πρόδωσε το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, στα πρότυπα του ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας των ΗΠΑ, όπου όποιος δεν έχει λεφτά, είναι καταδικασμένος.

Στα Τσαμάκια, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολούθησε την εκδήλωση «4th Tsamakia MTB» που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, εκδήλωση που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Ο Γιάννης Μπουρνούς απένειμε μετάλλια στους νικητές της κατηγορίας Masters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε την Αγιάσο με αφορμή την «5η Γιορτή Κερασιού», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επισκέπτες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, περιόδευσε στη Σκάλα Ερεσού, την Ερεσό και τα Χίδηρα μαζί με τη συνυποψήφιά του, Μαρία Νικολάρα και κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ΝΕ και μέλος της ΚΕ, Αναστασία Δαούση, συνομιλώντας με μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ανθρώπους του τουρισμού στη Σκάλα Ερεσού, και με κτηνοτρόφους στα Χίδηρα.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.