× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι στην υποβάθμιση,ναι στην ανάπτυξη της περιοχής»

Δήλωση Θεόδωρου Βαλσαμίδη για το ενδεχόμενο κατασκευής νέας δομής στην Άντισσα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/12/2019

«Όχι στην υποβάθμιση,ναι στην ανάπτυξη της περιοχής»

«Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το ενδεχόμενο της κατασκευής νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Άντισσας, η οποία βασίζεται προς το παρόν σε φημολογία και όχι σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, είναι πραγματικά απίστευτο ποιος μπορεί να έχει σκεφτεί μια τέτοια προοπτική για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βορειοδυτικής Λέσβου, όταν ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, ένα έργο που αποτελούσε αίτημα χρόνων και προχωρά πλέον με γρήγορους ρυθμούς.

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο νέος λιμένας στο Σίγρι, ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων, όχι μόνο της Βορειοδυτικής Λέσβου, αλλά ολόκληρης της Λέσβου και πλέον το ζητούμενο είναι να υπάρξει μόνιμο δρομολόγιο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί η οδός που ξεκινήσαμε από το Σκαλοχώρι και έφθασε στο Καλό Λιμάνι και πλέον πρέπει να συνδεθεί με την Αρχαία Άντισσα και τον Γαβαθά, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει ένα πανέμορφο και ανεξερεύνητο τοπίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούμενο επίσης είναι η κατασκευή της παραλιακής οδού σύνδεσης του Σιγρίου με την Ερεσό, για την οποία την περασμένη Άνοιξη καταθέσαμε πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση της μελέτης ενόψει του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Έχει ξεκινήσει μια μεγάλη τουριστική επένδυση στην περιοχή της Λιώτας που θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας έχει ξεκινήσει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου το έργο της ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου του Ομβριόκαστρου, με την χρηματοδότηση που είχαμε εξασφαλίσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σε μια περιοχή που είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος με βάση την Υ.Α. 11523/23-8-1963 (ΦΕΚ 408/Β/18-9-1963).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου η προσπάθεια για την προστασία, συντήρηση & ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους, ενός μοναδικού μνημείου της φύσης προστατευόμενου από την UNESKO που δημιουργήθηκε πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στο νησί μας.

Το μεγαλύτερο τμήμα της εν λόγω περιοχής ανήκει στο δίκτυο «Natura 2000», με μοναδικούς φυσικούς οικοτόπους, άγρια πανίδα και χλωρίδα, περιοχές που χρήζουν προστασίας, διατήρησης και δημιουργούν τις προϋποθέσεις ήπιας ανάπτυξης.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξίας, όπως η Μονή Περιβολής, η Μονή Κρεωκόπου, η Μονή Υψηλού, η Παναγία της Λιώτας, τα οποία θα πρέπει να συντηρηθούν και να αναδειχθούν περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πανέμορφος Γαβαθάς αποτελεί έναν από τους πλέον γραφικούς παραλιακούς οικισμούς του νησιού, με πανέμορφη παραλία που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και μια ήρεμη αγκαλιά που βρίσκουν καταφύγιο μικρά και μεγάλα σκάφη & ιστιοφόρα και η ομορφιά αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.

Τα ανεξερεύνητα ΛΑΨΑΡΝΑ είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος με βάση την Υ.Α. 4499/12-6-1964 (ΦΕΚ 239/Β/30-6-1964), με μοναδική παραλία που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση των επισκεπτών σ' αυτή.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για μια από τις πιο όμορφες περιοχές του ευλογημένου τόπου μας, αυτές είναι μερικές σκέψεις μόνο.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βορειοδυτικής Λέσβου, αφήστε τα τυχόν σχέδια για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή και βοηθήστε να προχωρήσουν παραπέρα οι προσπάθειες αυτές που θα δώσουν νέα προοπτική στην περιοχή.
Κάθε περιοχή έχει τις δικές της ομορφιές, φανερές ή κρυφές. Το μόνο που χρειάζεται είναι ανθρώπους με όραμα για να τις αναδείξουν και ΟΧΙ περαιτέρω υποβάθμιση με νέες δομές φιλοξενίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ