× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ εθνική εξαίρεση; Τίτλος τιμής

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2023

ΣΥΡΙΖΑ εθνική εξαίρεση; Τίτλος τιμής

Στη σημερινή μουντή, γκρίζα και απαισιόδοξη πραγματικότητα,την ώρα που η κοινωνία «μαγεμένη» από την διακυβέρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι έτοιμη να την επανεκλέξει, χρήσιμο είναι να ακούγονται κάποιες άλλες φωνές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιες φωνές αντιδημοφιλείς για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, που όμως μπορούν να είναι οι φωνές της συνείδησης μιας κοινωνίας που βολεύεται στα εύκολα συνθήματα, αρνιέται να κοιταχτεί στον καθρέφτη και αποδέχεται παθητικά ή αδιαφορεί για την προπαγάνδα και την κατακρεούργηση της πραγματικότητας.

Είναι τσίγκλισμα ενοχλητικό για την κοινωνία να ακούγεται η αλήθεια ή τουλάχιστον η άλλη διαφορετική άποψη, πέρα από τις κραυγές και την κατευθυνόμενη ενημέρωση.

Στο θέμα των εκλογών στο νομό Ροδόπης, που έκανε το φοβερό ατόπημα να βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει λίγο ροζ στο απόλυτο γαλάζιο του χάρτη της Ελλάδας, έπεσαν επάνω στους ψηφοφόρους τα κοράκια της εθνικοφροσύνης να τους φάνε. Προεξάρχουσαη «ήπια» και «φωνή της λογικής» Ντόρα Μπακογίαννη και «τα κουρέλια που τραγουδάνε ακόμα» Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούν δηλώσεις ελληνοφροσύνης και προσπαθούν να πείσουν ότι το τουρκικό προξενείο κατεύθυνε την ψήφο της μουσουλμανικής μειονότητας προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ουσιαστικά ο ΣΎΡΙΖΑ χρεώνεται αυτή την ψήφο και όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Άκης Σκέρτσοςο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εθνική εξαίρεση. Η δεξιά και τα απομεινάρια του Σημιτικού εκσυγχρονισμού στις γνωστές από το παρελθόν παραστάσεις εθνικοφροσύνης και πατριδοκαπηλίας.

Λες και πρώτη φορά εκλέχτηκαν μουσουλμάνοι βουλευτές από τον νομό Ροδόπης, λες τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν μουσουλμάνους βουλευτές. Όμως η εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΎΡΙΖΑ.

Αρνούνται να σκεφτούν ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης μπορεί να ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά κι όχι κατόπιν εντολών του Τουρκικού προξενείου. γιατί γνωρίζει ότι ο ΣΎΡΙΖΑ θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα της και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει πολιτικές που θα την ενσωματώσουν και θασπάνε τις διαχωριστικές γραμμές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Πράγμα που δεν θα το κάνει η ΝΔ του Βορίδη, του Σαμαρά, του Γεωργιάδη και των υπολοίπων πολέμαρχων της εθνικοφροσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα δεύτερο show εθνικοφροσύνης δόθηκε με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου, πάνω από το Φρέαρ των Οινουσσών, βάθους 5269 μέτρων. Τριήμερο εθνικό πένθος με μουρμούρες, ψιθύρους, μπόλικο ρατσισμό Νεοδημοκρατικήςή μη προέλευσης:Κυρανάκης, Κρικέτος, Μπογδάνος, Τζήμερος κλπ-κλπ.

Και η απλουστευτική ανάλυση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «καθαρμάτων» διακινητών.Λες και τα «καθάρματα»διακινητές φταίνε για την προσφυγιά και την μετανάστευση, λες και για τους πολέμους φταίνε οι έμποροι των όπλων.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, ξεκάθαρα δημιούργηματων πολιτικών των πολέμων, της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης και της υπανάπτυξης των χωρών του κάποτε τρίτου κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκατόμβες των θυμάτων της Πύλου ήταν η τραγική σύνοψη των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης Μητσοτάκη πάνω στο προσφυγικό μεταναστευτικό.

Τα pushbacks και η αποτροπή των τελευταίων τεσσάρων χρόνων είχαν σαν ακραίο αποτέλεσμα αυτό το ναυάγιο. Το αν έδεσε με σκοινί το σκάφος του Λιμενικούτο πλοιάριο, ή δεν το έδεσε, πότε το έδεσε,εάν το Λιμενικό έκανε σωστά την δουλειά του, ή δεν την έκανε, ήταν οι «λεπτομέρειες» ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου. Από αυτά που γίνονται συνεχώς στη Μεσόγειο. Με εκατοντάδες νεκρούς. Η πολιτική αντιμετώπιση της Ε.Ε. φέρνει τους χιλιάδες νεκρούς.

Το τριήμερο πένθος ακούγεται λίγο υποκριτικό για μια κοινωνία που έχει αποδεχτεί στην μεγάλη πλειοψηφία τηςαυτές τις πολιτικές των pushbacks και των θανατηφόρων κινδύνων που κουβαλάνε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολύ καλά που αναδεικνύει αυτά τα θέματα που καίνε. Κάποιος πρέπει να διαφοροποιείται και να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

Κι αυτά που λέει ο Μητσοτάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό είναι αστεία. Έχει φροντίσει ήδη ο ίδιος να δυσφημήσειτην χώρα παγκοσμίως, τόσο με το θέμα των υποκλοπών που μπορεί στην Ελλάδα να το έθαψαν, όμως για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον διεθνή τύπο είναι κορυφαίο θέμα. Και δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό με το θέμα της ελευθεροτυπίας που η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στην 107η θέση από την 108η που βρισκόταν πριν ένα χρόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει αγνοώντας το πολιτικό κόστος να μιλά στην κοινωνία την γλώσσα της πραγματικότητας και της ευθύνης. Είναι ο όρος της επιβίωσης του. Και ήδη τόσο στο θέμα της Ροδόπης όσο και στο θέμα του ναυαγίου της Πύλου αυτό κάνει.
Ας αφήσουμε τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του στον κατήφορο του ακροδεξιού λαϊκισμού. Προς το παρόν η κοινωνία τους ακούει.

Από την επόμενη των εκλογών της 25ης Ιουνίου με την ξεκάθαρη αλήθεια μας θα είμαστε απέναντι στην νέα κυβέρνηση και στις πολιτικές της.

Αυτό είναι το χρέος και η υποχρέωση μας. Κι ας μας λένε εθνική εξαίρεση. Αυτός είναι ο τίτλος της τιμής μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος