× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μόνο η Μαρία Κομνηνάκα θα είναι στήριγμα για τον λαό και τη νεολαία»

«Να μην ξεχάσει ο κόσμος ότι το ΠΑΣΟΚ τον έγδαρε ζωντανός» επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/6/2023

«Μόνο η Μαρία Κομνηνάκα θα είναι στήριγμα για τον λαό και τη νεολαία»

Για τη θερμή υποδοχή που έτυχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ στα χωριά που επισκέφτηκε και το «αίτημα» του κόσμου να κρατήσει την έδρα του το ΚΚΕ στον Νομό Λέσβου, με τη Μαρία Κομνηνάκα μίλησε αρχικά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακόμα και το αντίπαλο στρατόπεδο συγχαίρει τη Μαρία Κομνηνάκα για τις παρεμβάσεις της» τόνισε ο κ. Παφίλης αναφερόμενος στις 1400 ερωτήσεις της τ. βουλεύτριας στη βουλή. «Κι εδώ που τα λέμε είναι και η μόνη γυναίκα από τους υποψήφιους και πρέπει να βγει μια γυναίκα από τον Νομό Λέσβου», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, άσκησε κριτική στα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισαν μνημόνια, χωρίς να κάνουν αυτοκριτική στη συνέχεια, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, και «έχουν ψηφίσει 70% και 50% αντίστοιχα τα νομοσχέδια της ΝΔ».
«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, και μάλιστα να τη διαφημίζουμε. Γιατί εμείς είμαστε με τα συμφέροντα του λαού, όχι τον ομίλων. Μόνο το ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να φορολογηθεί ο πλούτος, κανένα άλλο κόμμα», επισήμανε ο Θ. Παφίλης. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι δεν πρόκειται για παρθενογένεση, «ο κ. Ανδρουλάκης ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό περνούσε τα μνημόνια. Δεν θα πάθουμε αμνησία. Το ότι έχει κάποια συσπείρωση, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να ξεχάσει ότι τον έγδαρε ζωντανό, ότι έκοψε 40% μισθούς και συντάξεις, ότι έκλεισε τα μαγαζιά.. για να σωθούν τα μεγάλα συμφέροντα». Και πρόσθεσε αναφερόμενος και στα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβερνήσεών τους «δεν φορολόγησαν το μεγάλο κεφάλαιο».
«Αυτοί που λένε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει ή είναι ηλίθιοι ή είναι άσχετοι» απάντησε καταρχήν ο Θανάσης Παφίλης ερωτώμενος αν το ΚΚΕ είναι τελικά κόμμα διαμαρτυρίας, για να προσθέσει ότι «Το ΚΚΕ έχει δώσει χιλιάδες εκτελεσμένους, είναι δυνατόν να μη θέλει να κυβερνήσει; Απλώς εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο και έναν νόμο. Εμείς έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα από τώρα κιόλας».
Ασκησε επίσης κριτική και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου που επί προεδρίας της στη Βουλή δεν έθεσε την κατάργηση του μνημονίου που είχε θέσει το ΚΚΕ, αλλά και στο κόμμα «Νίκη», το οποίο «είναι εντελώς συστημικό».
Αναφέρθηκε στους αγώνες του ΚΚΕ για την e-food, την Cosco, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, την ανακοπή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, τις επανασυνδέσεις ρεύματος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα