× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ανακοίνωσε ο Μουτζούρης

Η Περιφέρεια προωθεί την δημιουργία δικτύου ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων και την αναβάθμιση του internet με στόχο να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες στα νησιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/6/2023

Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ανακοίνωσε ο Μουτζούρης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουρνιά και τον εκτελεστικό γραμματέας της Περιφέρειας Άρη Ελευθερίου.Ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΔΕΗ Blue προκειμένου στο οδικό δίκτυο που ελέγχει η Περιφέρεια να εγκατασταθεί ένα δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Καθώς ήδη στην Λέσβο κυκλοφορούν τα πρώτα οχήματα αυτού του τύπου. Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουνιάς τόνισε πως η Περιφέρεια ερευνά αυτή την περίοδο την δημιουργία δικτύου ανεφοδιασμού τόσο στην Λέσβο όσο και σε όλα τα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Από την πλευρά του ο κ. Ελευθερίου τόνισε πως η Περιφέρεια αυτή την περίοδο επεξεργάζεται το σχέδιο της σύμβασης συνεργασίας με την εταιρεία ΔΕΗ Blue, προκειμένου να διευθετηθούν τόσο νομικά όσο και τεχνικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του δικτύου στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.  Ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας πρόσθεσε πως είναι εύκολο να γίνει ένα δίκτυο ανεφοδιασμού των ηλεκτρικών οχημάτων εντός αστικού ιστού, όμως όταν πρόκειται για το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα σημεία στα οποία θα εγκατασταθούν οι σταθμοί ανεφοδιασμοί είναι το επιβατικό λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης.

 

Δίκτυο τηλεματικής και internet  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Μουτζούρης τόνισε πως πρόθεση της Περιφέρειας είναι να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες, δηλαδή άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως για μια εταιρεία ή έναν οργανισμό. Μπορεί όμως να είναι και ελεύθεροι επαγγελματίες ή σύμβουλοι, και να έχουν το καθεστώς του αυτοαπασχολούμενου. 

Αυτό που τους ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι ότι έχουν έναν τρόπο ζωής ανεξάρτητο από την τοποθεσία που ζουν και μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να εργαστούν από τον φορητό τους υπολογιστή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο όρος ψηφιακοί νομάδες τους προσδίδεται λόγω του γεγονότος ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε θέση να εργάζονται οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος η Περιφέρεια κρίνει απαραίτητο να ενισχυθεί το δίκτυο του internet στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Η Περιφέρεια θα αναθέσει μελέτη για το ζήτημα αυτό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να καταγραφεί τι είναι αναγκαίο στην Λέσβο και στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μπουρνιάς ανέφερε πως μέσα από την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων η Περιφέρεια επιδιώκει να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των νησιών. Παράλληλα βέβαια στόχος είναι η Περιφέρεια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των νησιών.

 

Ηλεκτρικό ταξί

 

Κυκλοφορεί ήδη στην πόλη της Μυτιλήνης το πρώτο ηλεκτρικό ταξί. Πρόκειται για ένα όχημα σύγχρονο που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον με καυσαέρια και έχει ενσωματωμένες όλες τις νέες τεχνολογίες που συνοδεύουν αυτά το οχήματα.  Η δημιουργία δικτύου φόρτωσης ηλεκτρικών οχημάτων θα διευκολύνει πολύ την αντικατάσταση των σημερινών πετρελαιοκίνητων ταξί της Λέσβου με νέας τεχνολογίας ηλεκτρικά οχήματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito