× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Χτυπάς, φτωχή καρδιά, με βία»

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής και δεδομένου του καύσωνα- Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Δημοσίευση 4/7/2023

«Χτυπάς, φτωχή καρδιά, με βία»

Μια βδομάδα μονάχα κοινοβουλευτισμού μέσα στο κατακαλόκαιρο, με ένα μίνι καύσωνα προ των πυλών και όποιος έχει όρεξη για σοβαρές συζητήσεις, μετά μάλιστα και την υπέροχη παράσταση της πρώτης συνεδρίασης της Βουλής, είναι πραγματικά γενναίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγχωρέστε μου λοιπόν την έλλειψη σοβαρότητας, αλλά όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες και προδιαθέτουν για τα όσα θα δούμε στο μέλλον σε αυτή την τετραετία, μονάχα με χαλαρό χιούμορ ξαπλώστρας σε παραλία Ιουλίου αντιμετωπίζονται. Ας δούμε επιγραμματικά λίγα από αυτά.

Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, 53, Προεδρικοί και Πασοκογενείς. Όχι δεν είναι τίτλος ελληνικής κωμωδίας ούτε νέα σειρά στο Netflix, είναι οι τάσεις που θα εκλέξουν πρόεδρο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συμφωνούν ούτε για τα ορντέβρ του μπουφέ του Συνεδρίου. Αυτοί ήταν που ήθελαν «ενωμένοι» να μας κυβερνήσουν.

Ρήγας και Τζανετόπουλος μάλωσαν το βράδυ των εκλογών και σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια για το ποιος φταίει για την ήττα. Η κ. Πόπη Τσαπανίδου είναι ανεπιθύμητη πλέον στην Κουμουνδούρου, με φόρα ή άνευ αυτής και γενικότερα στα αποδυτήρια της ομάδος επικρατούν κλίκες και μαχαιρώματα. Πως να πάρεις έτσι πρωτάθλημα αν δεν είσαι οικογένεια; Δεν βλέπουν πόσο αγαπημένοι είναι οι πρωταθλητές στη Ρηγίλλης; Ακόμα και η Ζωή το κατάλαβε και έφτιαξε κόμμα – οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπέρασμα – αξίωμα. Στη Βουλή και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πάρεις τίτλο αν τα αποδυτήρια δεν είναι ενωμένα και δεν υπάρχει τυφλή υπακοή στον κόουτς – Αρχηγό. Μήπως να το σκεφτόντουσαν στην Κουμουνδούρου να πάρουν το Μελισσανίδη για μια δυο σεζόν να στρώσει την ομάδα;

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη δεν μπορεί να απαλλαγεί από το σύνδρομο αντιγραφής παλαιών επιτυχημένων πολιτικών. Μετά από την αποτυχία μίμησης του Ανδρέα, επέλεξε να μιμηθεί τον Κωστάκη Καραμανλή. Νομίζω πως δεν αργεί ο καιρός που θα ακούσουμε για τις επιδόσεις του στο Playstation.

Από την άλλη ας νοιώθουμε περήφανοι που ανήκουμε στη χώρα που κάνει ευτυχισμένο έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που τσιγκουνεύτηκε ακόμα και να πει μια καλή κουβέντα για τον αντίπαλο που είναι πλέον knockdown. Σε μια χώρα όπου οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβερνήσεως (62 αν δεν κάνω λάθος) είναι περισσότεροι από τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (μόλις 48). Σε μια κυβέρνηση που οι γυναίκες μετά βίας έφτασαν σε ποσοστό το 25% στους Υπουργικούς θώκους, αλλά νομίζω πως αυτό ελάχιστα απασχολεί τον οποιονδήποτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιας κυβέρνησης που ένα από τα κύρια μελήματα της θα είναι να αποτρέψει την περαιτέρω άνοδο του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα αν η μισή αποτελείται από Πασόκους. Οι τελευταίοι μάλιστα μπορούν να πανηγυρίζουν διότι όχι μόνο έχουν παλιούς συντρόφους Υπουργούς και Υφυπουργούς, όχι μόνο αυξήθηκαν σε 32 από 22 αλλά έχουν και τόσους ακόμα πρωτοκλασάτους μη εκλεγμένους εκτός Βουλής που άνετα φτιάχνουν ένα ΠΑΣΟΚ Εσωτερικού.

Ανάμεσα στους Υπουργούς της νέας κυβέρνησης και η κ. Μενδώνη αμετακίνητη στον Πολιτισμό. Κάνει εκ νέου πρεμιέρα στο ίδιο Υπουργείο, μοναδική στο είδος της και με σιγουριά συναγωνίζεται τον Ιντιάνα Τζόουνς χρόνια στην Αρχαιολογία, που ωστόσο έριξε αυλαία με την τελευταία του ταινία ενώ η Υπουργός συνεχίζει ακάθεκτη.

Η πρώτη μέρα της νέας Βουλής μας δίδαξε πως δεν έχει καμιά σημασία τι λες ως βουλευτής αλλά τι φοράς όπως επίσης και που κάθεσαι. Αν δε στο κόμμα της Ζωής είχαν στοιχειώδες χιούμορ θα έπρεπε στον κ. Τζήμερο να απαντήσει τραγουδιστά ο κ. Μπιμπίλας «Ζήλεια ….. Ψώρα». Επίσης η τοποθέτηση των Σπαρτιατών ανάμεσα στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με κάνει να αγωνιώ για τη στιγμή που κάποιος κακεντρεχής θα φωνάξει «ΕΓΕΡΘΗΤΩ», με αποτέλεσμα κανένας σαστισμένος ή νυσταγμένος Συριζαίος να τιναχτεί από το έδρανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια δεν σας προξενεί εντύπωση πως τα περισσότερα κόμματα έχουν γυναικεία ονόματα; Εξαίρεση δεν αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι μεν αρσενικός αλλά με πλήθος θηλυκές τάσεις και συνιστώσες, ενώ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ τα μόνα ουδέτερα. Έτσι, αποκλειστικά γνήσιοι αρσενικοί, γεμάτοι τεστοστερόνη και βαρβατίλα είναι οι Σπαρτιάτες (ΑΧΟΥ) των οποίων οι γυναικείες οργανώσεις θα μπορούσαν με ευκολία να ονομασθούν Αμαζόνες.

Περιμένοντας τις Αυτοδιοικητικές  εκλογές παραληρώ στην ιδέα να έχουμε υποψήφια παράταξη στο νησί τους Αιολείς ή τους Πελασγούς και στο Βόλο τους Μυρμιδώνες.

Στο μεταξύ δεν μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι δυο Κυριακές των εκλογών, είχαν μικρότερη τηλεθέαση από τους τελικούς του Survivor. Ωστόσο έμεινα έκπληκτος σαν έμαθα πως καλύτερα τα πήγε ακόμα και ο τελικός του My style Rocks. Fakenews χαρακτηρίζονται οι πληροφορίες πως το Κανάλι της Βουλής θα ενταχθεί στην πλατφόρμα του Netflixστην κατηγορία reality επιβίωσης.

Ο κ. Νατσιός της Νίκης αποκήρυξε με βδελυγμία όσους αποκαλούν το κόμμα του ακροδεξιό και είπε πως λυπάται βαθύτατα, για λογαριασμό τους υποθέτω. Αμέσως μετά τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και ζήτησε να διδάσκεται το μάθημα της αγνότητας και η αξία της οικογένειας στα Δημοτικά. Έχει απόλυτο δίκιο …. μονάχα αν ζητούσε να φορούν τα κορίτσια ζώνη αγνότητας έως την αποφοίτηση από το Λύκειο θα μπορούσε κανείς να εικάσει πως στρέφεται ελαφρώς προς τα δεξιά. Και μια και είπαμε για Νίκη ας μην ξεχνάμε πως δυο κόμματα με άθροισμα 8% συνολικά δεν αναφέρθηκαν σχεδόν καθόλου στα κανάλια ή τα δελτία ειδήσεων στην προεκλογική περίοδο αποδεικνύοντας πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι ή άλλα παράξενα κανάλια για να εκλεγεί κανείς.

Ακόμα μια και αναφερθήκαμε στην αξία της οικογένειας, με χαμόγελο αν όχι γέλιο μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την οικογενειακή φωτογραφία του ΠΑΣΟΚ με τον λαοφιλή ΓΑΠ δίπλα στον Πρόεδρο Ανδρουλάκη. Ο ΓΑΠ ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο και αν η μνήμη μου δεν με απατά, κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί στις 9 Οκτ 2009 όταν αναλάμβανε Πρωθυπουργός και τηρούσε με ευλάβεια όλα τα θρησκευτικά έθιμα. Φαίνεται πως το γήρας με την σοφία του επηρέασε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει Θεός αφού δεν εκτιμήθηκαν οι κόποι και οι θυσίες του στο Καστελόριζο από τον ελληνικό λαό. Υποψιάζομαι πως ο κ. Κουτσούμπας θα ξεράθηκε στα γέλια με το νέο όψιμο σύντροφο.

Η κ. Κατερίνα ανώτατη άρχοντας, η κ. Ζωή στη Βουλή, καλοκαιράκι με ούζο, μεζέ και θάλασσα, …. θα κλείσω με Μίκυ Θεοδωράκη σε στίχους του ποιητή Κ. Βάρναλη από τη «μπαλάντα του Αντρίκου»….. όχι αυτού που πήγε το μυαλό σας, ενός άγνωστου βαρκάρη στην Αίγινα.  

Η Κατερίνα κι η Ζωή,

τ' Αντιγονάκι κι η Ζηνοβία.

 Ω, τι χαρούμενη ζωή!

Χτυπάς, φτωχή καρδιά, με βία.

Μια Ζηνοβία μας λείπει κι έτοιμο το σουξέ του νέου Κοινοβουλίου. Καλά μας μπάνια και καλή μας διασκέδαση.

 

* Ο ΔΗΜΗΥΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ είναι Ταξίαρχος σε αποστρατεία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γενοκτονίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ