× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Bολές κατά Καλογήρου από Σπιλάνη

Σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Συμπαράταξης Πολιτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2019

Bολές κατά Καλογήρου από Σπιλάνη

Με ευθεία επίθεση κατά της Περιφερειακής Αρχής της Χριστιάνας Καλογήρου ξεκίνησε την καμπάνια του για τη Λέσβο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χθεσινή συγκέντρωση μελών και φίλων του συνδυασμού του Συμπαράταξη Πολιτών άσκησε δριμεία κριτική στην Περιφερειάρχη κατηγορώντας την για πλήρη ανυπαρξία «κρυπτόμενη πίσω από την μόνιμη επωδό “δεν είναι δική μας αρμοδιότητα”». Ο κ.Σπιλάνης επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή και όλη της την θητεία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ασχολείται μόνο με μπουλντόζες».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του καυτηρίασε το γεγονός ότι η Περιφερειάρχης προσέλαβε δύο ειδικούς συμβούλους «για την δική της εικόνα ενώ από την άλλη άφησε τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου να καταρρεύσει , διατηρώντας μόλις δύο μήνες τη λειτουργία της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, που είχε συσταθεί μετά από από σχετική υπόδειξη της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού και της τότε προέδρου του ΕΟΤ». Στη συνέχεια ο κ.Σπιλάνης έριξε ευθύνες στην Περιφερειάρχη και στο τομέα κοινωνικής πολιτικής καθώς όπως τόνισε στην Κρήτη υπάρχει και λειτουργεί Κοινωνικό Παρατηρητήριο που προλαμβάνει δυσάρεστες εξελίξεις.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζόμενων που μου επισημαίνουν επαγγελματίες από όλους τους κλάδους κυρίως του τουρισμού . Η Περιφέρεια όμως που έχει στη διάθεση της δυο δημόσια ΚΕΚ σε Λέσβο και Σάμο , αδυνατεί να παρουσιάσει ακόμα και έναν απολογισμό για αυτά όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα» τόνισε ο κ Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με την κριτική στην κ.Καλογήρου ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης ανέπτυξε τον σχεδιασμό της παράταξης του σε τρεις βασικούς άξονες που θα καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσει την επόμενη τετραετία , καθορίζοντας τους σε
-Δημοκρατια στην Αυτοδιοίκηση
-Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους
-Αλληλεγγύη για όλους
«Σχεδιάζουμε και θα εφαρμόσουμε οριζόντιες πολιτικές για όλη την περιφέρεια και κάθετες εξειδικεύσεις για καθένα ξεχωριστά» τόνισε ο κ . Σπιλάνης , επισημαίνοντας στη συνέχεια την αδήριτη ανάγκη συμμετοχής των νέων ανθρώπων στη διαδικασία σχεδιασμού τους.

«Η αξιοποίηση της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027 προϋποθέτει την συμμετοχή νέων μιας και ορίζοντας ολοκλήρωσης των έργων και των ενεργειών που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από αυτό το χρηματοδοτικό πλαίσιο έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030»υπογράμμισε.

«Στόχος μας να καταστήσουμε τα νησιά , τόπους ελκυστικούς για κατοικία και επιχειρηματικότητα ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αποχώρησης των νέων από αυτά» εξήγησε , σημειώνοντας το πρόβλημα που πλήττει όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος τόνισε ακόμη την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών με μεγαλύτερες επιχειρήσεις που μπορούν -όπως είπε- να πάρουν κάτω από τις δικές τους φτερούγες , τις μικρότερες.

Τέλος ο κ.Σπιλάνης κάλεσε του πολίτες της Λέσβου να συμμετάσχουν ενεργά στην Συμπαράταξη Πολιτών γιατί «δεν πρέπει να πάει χαμένη ακόμα μια πενταετία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ