× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Δημοσίευση 10/7/2023

Έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, «δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε Κεντροαριστερά που να βοηθάει την κυ-βέρνηση». Ο Μακάριος Λαζαρίδης θέλει κεντροαριστερά άγευστο χυλό. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε συσκευασία του ενός. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο τον Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής πρέπει απαραίτητα να έχει τον συμβολισμό της νεότητας. Κι όσο και αν η ηλικία δεν μπορεί να είναι κριτήριο για το ποιος θα γίνει πρόεδρος, δεν ακούγεται λογικό να γίνει πρόεδρος κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Αλέξη Τσίπρα, ή κάποιος μεγαλύτερος κι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που πρέπει να σταματήσει είναι η πτωτική πορεία του. Αυτό για να συμβεί πρέπει με την αλλαγή της ηγεσίας του να δημιουργηθούν ελπίδες για νέες προοπτικές. Αν καταφέρει να σταματήσει την πτωτική πορεία του, μετά είναι πολύ πιο εύκολο να ανακάμψει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι ο χρονικός ορίζοντας για την επι-στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ευρωεκλογές, που θα γίνουν περίπου σε έναν χρόνο. Σα να έχει προεξοφληθεί ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι άλλη μια χαμένη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ήττες ακόμα κι αναμενόμενες πάντα δημιουργούν πληγές.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί είναι μια ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την εκλογή της νέας ηγεσίας του, ώστε τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα. Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και στις μεγάλες περιφέρειες από όπου βγαίνουν τα πολιτικά συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ως επικεφαλής υποψήφιους άφθαρτους με θετική αναφορά στην κοινωνία, ή στελέχη πρώτης γραμμής που συμβολίζουν το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Την ανανέωση και την επόμενη μέρα του. Στελέχη ή πρώην στελέχη του όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε συνάρτηση και με το πρόσωπο του νέου προέδρου που μπορεί να είναι κάποιος από αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί του. Την σημερινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ την βλέπει σαν ευκαιρία να τελειώνει μαζί του. Για το ΠΑΣΟΚ στην σημερινή συγκυρία αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ του Μητσοτάκη. Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προτείνει δικούς του υποψήφιους.

Σύμφωνα με τον Μακάριο Λαζαρίδη, «δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ». Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφασιστεί ούτε από τον Μακάριο Λαζαρίδη, ούτε από την διαπλοκή και το σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές αποφάσεις του, την επαναπροσέγγιση του με τις λαϊκές τάξεις, τους επισφαλείς εργαζόμενους, τους νέους, τα κινήματα των δικαιωμάτων και της κοινωνικής απελευθέρωσης, θα αποδείξει αν υπάρχει πραγματικά πολιτικός λόγος συνέχισης της ύπαρξης του.

Αν γίνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει δυναμικά να υπάρχει. Αλλιώς στα-διακά θα περιθωριοποιείται έως ότου γίνει το οριστικό delete.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ