× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η νέα κυβέρνηση με το καλημέρα διέλυσε τις αυταπάτες για τη Δημόσια Υγεία»

Στην εικοσιτετράωρη απεργία των υγειονομικών συμμετέχουν αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2023

«Η νέα κυβέρνηση με το καλημέρα διέλυσε τις αυταπάτες για τη Δημόσια Υγεία»

Στην εικοσιτετράωρη πανυγειονομική απεργία συμμετέχει αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου με κινητοποίηση και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 10 το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης για αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, φάνηκαν πολύ γρήγορα, με την ΠΝΠ και την τοποθέτηση πυροσβεστών, στρατιωτών και δημοτικών υπαλλήλων στις κενές θέσεις του ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά αναφέρει: 

«Με το καλημέρα σας η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέλυσε της αυταπάτες και του πιο καλοπροαίρετου υγειονομικού . Ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις  φάνηκαν οι προθέσεις της και στο κομμάτι της υγείας. Τα σχέδια για συμπλήρωση του ΕΚΑΒ με  μεταφορά οχημάτων  και προσωπικού  από την πυροσβεστική , το στρατό  και τους ΟΤΑ είναι επικίνδυνα και πρέπει να τα αποσύρουν αμέσως καθώς θα στοιχίσουν ζωές σε πολλούς συμπολίτες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης διέταξε τους διοικητές των νοσοκομείων να περικόψουν ακόμα περισσότερο τα έξοδα των νοσοκομείων και να κάνουν αιματηρή «οικονομία». Αυτή η οικονομία σημαίνει έλλειψη προσωπικού στα τμήμα ακτινολογικό , αξονικός τομογράφος, λοιμώξεις ΕΚΑΒ κλπ. Σημαίνει μαξιλαροθήκες να φέρνουν από το σπίτι τους οι ασθενείς. Σημαίνει έλλειψη απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Οι διαφημισμένες αυξήσεις που πρόκειται να πάρουμε από το Γενάρη του 24, είναι για τη πλειονότητα των εργαζομένων γύρω στα πενήντα ευρώ το μήνα , δηλαδή της πλάκας. Είναι αυξήσεις που ήδη έχουν εξαφανιστεί, αφού  δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με τους χαμηλούς μισθούς, την αύξηση των έμμεσων φόρων, την ακρίβεια. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, η εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, οι συνεχιζόμενες βάρδιες, οι εξαντλητικές εφημερίες συνθέτουν το εργασιακό μας περιβάλλον.

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες   σε όλα τα τμήματα να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς πως τάχα απειλούνται ζωές από την απουσίας σας . Έτσι και αλλιώς πολλά τμήματα λειτουργούν με “προσωπικό ασφαλείας” . Οι ζωές  των συμπολιτών μας απειλούνται από την λογική κόστους οφέλους που ακολουθήθηκε από όλες  τις κυβερνήσεις  και εφαρμόζουν οι διοικήσεις και όχι από την αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Εμείς νιώθουμε μεγάλη ευθύνη να μην επιτρέψουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Ειδικά μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει στο νησί μας λόγω της υποστελέχωσης  των δημόσιων δομών ( μικρός Μιχαήλ, οι συμπολίτες μας από τον Πολυχνίτο και τον Γαβαθά που έχασαν την ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτούμε διεκδικούμε: -Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Moνιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  εργαζομένων . Ένταξη στα ΒΑΕ – Αυξήσεις μισθών - Επαναφορά 13ου  και 14ου μισθού! Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των Δήμων καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλους»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους