× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιτέλους, ανάσα στο Μιχαλέλειο! Ξεχρεώνει και αδειοδοτείται

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου αναμένεται να ληφθεί απόφαση χρηματοδότησης του ιδρύματος για την εκτέλεση των εργασιών της μελέτης πυρασφάλειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/7/2023

Επιτέλους, ανάσα στο Μιχαλέλειο! Ξεχρεώνει και αδειοδοτείται

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί το Μιχαλέλειο γηροκομείο του Πλωμαρίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες πυρασφάλειας που απαιτούνται ώστε να λάβει το ίδρυμα την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και να μπορεί έτσι να χρηματοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τους ηλικιωμένους  που φιλοξενεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οριστική απόφαση για τη χρηματοδότηση των εργασιών αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου η οποία σήμερα  Τετάρτη 12 Ιουλίου στη Χίο, όπου το θέμα θα τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και πιθανολογείται ότι θα εγκριθεί ομόφωνα από το σύνολο των συμβούλων.

Η χρηματοδότηση του ιδρύματος θα προχωρήσει από την Περιφέρεια χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως όλα δείχνουν, αφού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αν ο κοινωνικός φορέας που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, όπως το γηροκομείο του Πλωμαρίου, αδυνατεί οικονομικά   να προχωρήσει σε εργασίες προκειμένου να λάβει τη νόμιμη αδειοδότηση, μπορεί να υποβάλει αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να χρηματοδοτηθεί.

Το Περιφερειακό συμβούλιο σύμφωνα με το νόμο αποφασίζει αιτιολογημένα, κρίνοντας το μέγεθος των ελλείψεων, το είδος και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναγκαιότητά τους για την κάλυψη των ευρύτερων αναγκών του νομού, για την οικονομική ενίσχυση του φορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του ιδρύματος και κοινοτάρχης Πλωμαρίου Γιάννης Μιχαλέλλης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του, δέχθηκε να δώσει 25.000 ευρώ για την ενίσχυση του ιδρύματος ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης έως τέλος του χρόνου.

«Τα ευχάριστα νέα για  το ίδρυμα, αναφέρει ο κ. Μιχαλέλλης,  είναι ότι έχει μειωθεί σημαντικά το χρέος των 50.000 ευρώ σε 30.000 ενώ εγκρίθηκε και η πώληση του οικοπέδου μας στο Δήμο Μυτιλήνης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα λάβουμε συνολικά από το Δήμο Μυτιλήνης 50.000 ευρώ κι έτσι μαζί με τα χρήματα που θα πάρουμε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και άλλα που έχουν συγκεντρωθεί από συμπολίτες μας στην τράπεζα, θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες του γηροκομείου και θα ολοκληρώσουμε ταυτόχρονα τις εργασίες πυρασφάλειας που απαιτούνται για την αδειοδότηση του γηροκομείου. Μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης πλέον θα μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε ως ίδρυμα απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ κι έτσι θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και το οποίο ταλαιπώρησε το γηροκομείο για πολύ καιρό. Ευελπιστούμε ότι έως τον Οκτώβριο το αργότερο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος