× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντιδήμαρχος Χίου τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο και τον παράτησε

Δημοτικές Παρατάξεις ζητούν την παραίτηση του σημειώνοντας ότι εγκατέλειψε το τραυματισμένο ζώο... γιατί είχε να πάει σε ραντεβού!

Δημοσίευση 12/7/2023

Αντιδήμαρχος Χίου τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο και τον παράτησε

Την έντονη αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Χίου, έχει προκαλέσει η δημοσίευση στην ιστοσελίδα zoosos.gr της καταγγελίας πως αντιδήμαρχος εν ενεργεία κτύπησε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του σκύλο αλλά δεν σταμάτησε, γιατί είχε να προλάβει ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου καταγγέλλει περιστατικό με αντιδήμαρχο που οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα σκότωσε αδέσποτο ζώο και συνέχισε την πορεία του επειδή είχε «ραντεβού να προλάβει». Αποτροπιασμός!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Συμμαχία Αξιών». Καλεί μάλιστα «τον Δήμαρχο Χίου να ζητήσει την παραίτηση του αντιδημάρχου ως ελάχιστο δείγμα ευσυνειδησίας, απέναντι σε μια απαράδεκτη και αντικοινωνική συμπεριφορά».

Αν είναι ενήμερος ο Δήμαρχος Χίου για το γεγονός, ρωτά η δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά», που επίσης ρωτά τον Δήμαρχο αν «προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του κ. Αντιδημάρχου ή συμφωνεί με τον χειρισμό του θέματος;». Επίσης ζητά να ενημερωθεί αν ο αντιδήμαρχος οδηγούσε το ιδιωτικό αυτοκίνητό του ή του Δήμου Χίου.

«Το εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό θανάτωσης σκύλου σε τροχαίο, με πρωταγωνιστή αντιδήμαρχο του δήμου Χίου, που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα zoosos.gr, μετά από σχετική καταγγελία που έλαβε από τον δικηγόρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου κ. Παύλο Τομάζο, αναδεικνύει πέρα από την αλαζονική αντίληψη του ίδιου του αντιδημάρχου,” που έτρεχε να προλάβει ραντεβού” , για τη ζωή των ζώων και τις σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα ζώα», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Χαρακτηρίζει δε «απαράδεκτη και καταδικαστέα την συμπεριφορά του αντιδημάρχου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέμα ισονομίας και ισοπολιτείας θέτει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κλιαμενάκης, ζητώντας ακόμα και παρέμβαση Πρωθυπουργού που είναι γνωστή η ευαισθησία που έχει για τα αδέσποτα.

 

Η καταγγελία του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την επιστολή του δικηγόρου του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου, Παύλου Τομάζου, προς το zoosos.gr, το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη 6 Ιουλίου.

«Στις 19.17 το απόγευμα, αντιδήμαρχος της Χίου οδηγούσε το αυτοκίνητό του, κοντά στο χωριό Αρμόλια, όταν προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα έτερο αυτοκίνητο που προπορευόταν.

Κατά την προσπέραση και ενώ το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου ευθυγραμμιζόταν ξανά στο δεξί τμήμα του οδοστρώματος, παρέσυρε αδέσποτο σκύλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Κατά την περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα, που ήταν ο οδηγός του αυτοκίνητου που προσπέρασε ο αντιδήμαρχος, ο σκύλος εκσφενδονίστηκε στον αέρα και σωριάστηκε στο οδόστρωμα, πεθαίνοντας ακαριαία. Ο αντιδήμαρχος δεν σταμάτησε ποτέ και συνέχισε την πορεία του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φιλοζωϊκού, ο αυτόπτης μάρτυρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να ελέγξει την κατάσταση, όπως έκαναν και άλλοι οδηγοί που ακολουθούσαν. Κάλεσε μάλιστα την αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί έφυγαν για να μην δώσουν καταθέσεις. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί έλεγξαν για ύπαρξη μικροτσίπ αλλά ο σκυλάκος δεν είχε. Στη συνέχεια «ο αρμόδιος αστυνομικός κάλεσε τον αντιδήμαρχο μπροστά στον αυτόπτη μάρτυρα, όταν μετέβησαν στο ΑΤ Καλαμωτής για κατάθεση, τον ρώτησε αν όντως είχε χτυπήσει τον σκύλο και ο αντιδήμαρχος απάντησε καταφατικά και επιπλέον ότι βιαζόταν για να προλάβει ραντεβού του.

«Κατά την επίσημη εκδοχή τη αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος χτύπησε τον σκύλο στις 19.17 και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ενημερώσει στις 19.19, δηλαδή δύο λεπτά μετά»!

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, όπως πληροφορεί ο δικηγόρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου, εφόσον κάποιος σκοτώσει ζώο εξ αμελείας σε τροχαίο, οφείλει να καλέσει τον Δήμο είτε την αστυνομία για να ενημερώσει. Δεν τίθεται όμως ζήτημα ποινικού αδικήματος αλλά μόνο διοικητικής παράβασης με τη μορφή προστίμου 500 ΕΥΡΩ, το οποίο επιβάλλεται μόνο αν ο υπαίτιος δεν προβεί στη σχετική ειδοποίηση.

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, ζητά να μεταβληθεί η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου σε αυστηρότερη.

Από την πλευρά του Δήμου Χίου δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.