× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι γίνεται στην Προκυμαία;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας για το έργο ανάπλασης της προκυμαίας Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2023

Τι γίνεται στην Προκυμαία;

Στο θέμα της πορείας του έργου της ανάπλασης της Προκυμαίας της Μυτιλήνης αναφέρεται με δήλωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τέλος Μαΐου η Δημοτική Αρχή με δηλώσεις στον Τοπικό Τύπο διαβεβαίωνε εκ νέου πως το πρώτο μέρος του έργου ανάπλασης της προκυμαίας Μυτιλήνης θα ολοκληρωνόταν έως τα μέσα Ιουνίου. Η ημερομηνία αυτή προέκυψε λίγες μέρες μετά την προηγούμενη παρέμβασή μας για το ίδιο θέμα και ενώ είχε παρέλθει η 10η Μαΐου 2023, που είχε δοθεί ως ημερομηνία παράδοσης του ίδιου τμήματος σε προηγούμενες δηλώσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

«Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, έχουν περάσει ήδη οχτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η εξέλιξη που έχει σημειωθεί στο έργο είναι απογοητευτικά μικρότερη από εκείνη που θα έπρεπε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι δε πασιφανές πως δεν είναι δυνατό με αυτούς τους ρυθμούς να ολοκληρωθεί η εκτέλεση του έργου συνολικά στο «πέταλο» της προκυμαίας έως το τέλος καλοκαιριού, όπως προγραμματιζόταν».

Με τη δήλωση του ο κ. Χριστόφας ρωτά τη δημοτική αρχή «πώς ακριβώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου (παράδοση πρώτου και δεύτερου τμήματος, ολοκλήρωση «πετάλου» προκυμαίας, έναρξη εργασιών μπροστά από τις επιχειρήσεις κλπ) έπειτα από αυτές τις καθυστερήσεις;».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η πόλη και τα χωριά μας χρειάζονται όραμα, σχέδιο, μεθοδικότητα και συνέπεια, για να ξεφύγουν από τη στασιμότητα και να προχωρήσουν μπροστά. Αυτά πρεσβεύει η αυτοδιοικητική παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» και με αυτά ως οδηγό θα πορευτεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον οι πολίτες της αναθέσουν τη μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Μυτιλήνης.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού