× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα υπηρετήσω τα νησιά μας, με πάθος, σκληρή δουλειά και αγάπη για τον τόπο»

Η πρώτη δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή στο «Ν» μετά την επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που του δίνει χρίσμα για την Περιφέρεια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/7/2023

«Θα υπηρετήσω τα νησιά μας, με πάθος, σκληρή δουλειά και αγάπη για τον τόπο»

Ενημερωμένος για όλα τα θέματα που αφορούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον και την υποψηφιότητά του η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίσθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλικιβιάδης Στεφανής στην πρώτη δήλωσή του στο «Ν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Στεφανής σημείωσε μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο ίδιος είναι άνθρωπος της προσφοράς και θεωρεί ύψιστη τιμή και καθήκον του να προσφέρει στην πατρίδα από οποιαδήποτε θέση και να συμβάλει με τις ικανότητες και την εμπειρία του στην ανάπτυξη του τόπου προς το συμφέρον των πολιτών.

«Υπηρετώ από 18 χρονών στις ένοπλες δυνάμεις και η προσφορά στην πατρίδα είναι για μένα τρόπος ζωής και ύψιστο καθήκον. Αποτελεί τιμή το γεγονός ότι κλήθηκα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στην πατρίδα του πατέρα και του παππού μου τη Λέσβο και έτσι δέχθηκα με υπερηφάνεια την πρόταση.

Πιστεύω ότι με τις ικανότητες που μου έχει προσφέρει η πολυετής εμπειρία μου στον ελληνικό στρατό αλλά και αργότερα μέσα από σημαντικές κυβερνητικές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν τα ακριτικά μας νησιά έχω τις γνώσεις, τη δύναμη και το πάθος να βοηθήσω ουσιαστικά τον τόπο μας ο οποίος έχει ιδιαίτερη εθνική και στρατηγική σημασία για την πατρίδα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Στεφανής μεταξύ άλλων επισήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των ακριτικών μας νησιών τα οποία πρόσθεσε έχει επισκεφθεί πολλές φορές.

«Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου το προηγούμενο διάστημα από  τη θέση του Υφυπουργού και του Συμβούλου του Πρωθυπουργού για τα ζητήματα των ακριτικών περιοχών, έχω βρεθεί σε όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα, Έχω επισκεφθεί πάνω από 10 φορές τους Φούρνους και την Ικαρία. Με τις παρεμβάσεις μου βοήθησα τους τοπικούς φορείς στην επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που αφορούσαν στην επάρκεια του νερού, στη βελτίωση των δρόμων, των παιδικών χαρών, στην στελέχωση των δομών υγείας με γιατρούς. Συνεργάστηκα στενά με τη δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή για τη βελτίωση των υποδομών στον Άγιο Ευστράτιο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα και την καθημερινότητα των ακριτικών μας νησιών και για αυτήν θα δώσω τη μάχη μου στις εκλογές που έρχονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο κ. Στεφανής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κάθε φορά που ακούει τους φορείς και τους Περιφερειάρχες άλλων περιοχών να δηλώνουν ευτυχείς για την απορρόφηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σκέφτεται ότι κάτι ανάλογο θα ήθελε να συμβαίνει και στα δικά μας νησιά. «Πλέον έχει ξεκινήσει μια νέα προγραμματική περίοδο η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Υπάρχουν πιστώσεις και κονδύλια τα οποία πρέπει να απορροφηθούν για έργα μεγάλα και μικρά με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών, ώστε να υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για να παραμείνουν οι συμπολίτες μας στα νησιά μας.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου, δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο από κυβερνητικά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τα οποία μου αναφέρουν ότι θα στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθειά μου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσα από πολιτικές προς όφελος των πολιτών, κονδύλια και σχεδιασμό μεγάλων έργων. Κι εγώ άλλωστε θα μάχομαι καθημερινά και θα κινούμε προς την κατεύθυνση διεκδίκησης περισσότερων ωφελειών για τα νησιά μας».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής αναφερόμενος στο νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, δήλωσε ότι εκτιμά ιδιαίτερα την προσπάθεια που έκανε και την προσφορά του στον τόπο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εκεί και πέρα θα δώσουμε τη μάχη με σκληρότητα και ευγένεια. Ο καθένας από εμάς θα καταδείξει χωρίς τοξικότητα και στείρα κριτική το όραμα του για το μέλλον του τόπου μας. Ο Κώστας Μουτζούρης έχει προσφέρει σημαντικά πράγματα στον τόπο μας, το αν θα μπορούσε να δώσει περισσότερα αυτό το γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα και οι πολίτες που έχουν ξεκάθαρη άποψη και θα λάβουν την τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η δική μου και για αυτό δεν χωράει κάποια αμφιβολία. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα δώσει τη μάχη του.

Προσωπικά προβάλω το όραμά μου και τις  προσπάθειες που θα γίνουν για τον τόπο μας με σκληρή δουλειά, πάθος και αγάπη για τα νησιά μας. Υπάρχει όρεξη για δουλειά, εμπειρία και γνώσεις τα οποία θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση να αξιοποιήσω προς όφελος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που είναι και η δική μου πατρίδα».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής οι πολίτες θα αξιολογήσουν τα προγράμματα, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς των υποψηφίων με βάση τα όσα έχουν δώσει στον τόπο μας μέχρι σήμερα από τις θέσεις που υπηρέτησαν και με βάση την αποτελεσματικότητά τους.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής, θα ξεκινήσει τις επαφές τους και τις συναντήσεις με τους πολίτες από τον Άγιο Ευστράτιο ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Λέσβο.

«Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας θα αποτελείται από ανθρώπους σοβαρούς, με όρεξη για δουλειά και αποδεδειγμένη προσφορά στην κοινωνία. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν οι σχετικές συναντήσεις και επαφές και ανακοινώσεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα».  

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου