× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι συμβαίνει με το Λεσβιακό καλοκαίρι; Γιατί ακυρώνονται δημοφιλείς παραστάσεις;

Παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα και το δημοφιλές φεστιβάλ Aeolian Rock Storm επειδή τελευταία στιγμή η αντιδημαρχία Πολιτισμού δεν μπορούσε να πληρώσεις τις δαπάνες που είχαν συμφωνηθεί.

Δημοσίευση 25/7/2023

Τι συμβαίνει με το Λεσβιακό καλοκαίρι; Γιατί ακυρώνονται δημοφιλείς παραστάσεις;

Απίστευτο μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες με το Λεσβιακό καλοκαίρι όπου έχουμε την ακύρωση τριών θεατρικών παραστάσεων ενώ παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα το δημοφιλές φεστιβάλ ροκ μουσικής Aeolian Rock Storm που πραγματοποιεί  κάθε χρόνο ο σύλλογος Lesvos Metal Crew ΛΥΓΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η αντιδημαρχία Πολιτισμού ενημερώνει το κοινό ότι οι παραστάσεις «Γυάλινος Κόσμος», «Μαύρη Σαμπούκα» και «Άντρες με τα όλα τους» ματαιώνονται μετά από σχετική ενημέρωση της παραγωγής των συγκεκριμένων παραστάσεων.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Βερλέκης, εκ μέρους των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη: «Λόγω των αυξημένων εξόδων, το επικρατέστερο με διαφορά σενάριο είναι πως η πραγματοποίηση των παραστάσεών μας στο νησί σας θα είναι ζημιογόνα. Έτσι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε το σύνολο των παραστάσεων. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία υπό ευνοϊκότερες συνθήκες».

Την ίδια ώρα ο σύλλογος Lesvos Metal Crew ΛΥΓΞ σε  ανακοίνωσή του περιγράφει την  απίστευτη κατάσταση με την οποία ήρθε αντιμέτωπος όταν τα μέλη του επικοινώνησαν με την αντιδημαρχία Πολιτισμού για τις τελικές λεπτομέρειες του φεστιβάλ ροκ μουσικής και την κάλυψη μέρους των εξόδων όπως είχαν συνεννοηθεί. Όπως σημειώνει, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση η αντιδημαρχία Πολιτισμού τους είπε ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα που τους είχε υποσχεθεί επειδή για ανεξήγητο λόγο η αντιδημαρχία Οικονομικών ανέστειλε την πληρωμή των δαπανών. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, με προγραμματισμένες δαπάνες πολλών εκατοντάδων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ξεκινώντας πέντε χρόνια πριν περίπου τη δημιουργία του σωματείου μας γνωρίζαμε ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας για οποιαδήποτε διοργάνωση θα υπάρξουν και στιγμές που ίσως κάποιοι θεσμικοί φορείς μας φερθούν απαξιωτικά, υποτιμητικά λειτουργώντας ακόμη και εναντίον του εγχειρήματος μας. Για αυτόν κυρίως το λόγο συνειδητά αποφασίσαμε να μην αναφερθούμε ποτέ σε θέματα που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης ( παρόλο που υπήρξαν αρκετές αφορμές ).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εχθές όμως το μεσημέρι κάτι τέτοιο πλέον είναι αδύνατον. Και αυτό διότι εμβρόντητοι ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς από υπάλληλο του Δήμου Μυτιλήνης ότι η επιχορήγηση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού έχει ανασταλεί από την οικονομική υπηρεσία ( για άγνωστο λόγο ) ενώ έχει τηρηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και από πλευράς μας και από πλευράς αντιδημαρχίας. Όλα αυτά Δευτέρα 24-07 μεσημέρι! Ενώ το φεστιβάλ μας Aeolian Rock Storm 2023 είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή και το Σάββατο 28+29 Ιουλίου κάτι που συνεπάγεται ότι ήδη έχει πληρωθεί από ίδιους πόρους ένα αρκετά μεγάλο ποσό για διαφήμιση, διαμονή μουσικών, εισιτήρια κτλ. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που θεωρούμε μας προσβάλει. Όχι μόνο εμάς αλλά όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του δήμου. 

 

Είμαστε ένα στεγασμένο σωματείο που έχει διοργανώσει 3 υποδειγματικά φεστιβάλ ( ακόμα και εν μέσω πανδημίας με 100% τήρηση των τότε μέτρων ) , που κάθε χρόνο δίνει βήμα σε τοπικά συγκροτήματα ( ακόμα και εφήβων ), που κάθε χρόνο προσελκύει στο φεστιβάλ εκατοντάδες κόσμου όλων των ηλικιών, που κάθε χρόνο φέρνει ιστορικά συγκροτήματα της χώρας που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα, που ενώνει όλη τη ροκ σκηνή του βορείου Αιγαίου και που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ συναυλίες για όλους. Όλα αυτά λοιπόν προφανώς για κάποιους δε λένε τίποτα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το φεστιβάλ προς ενημέρωση των φίλων του σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί κανονικά με όλες τις προγραμματισμένες μπάντες (Υπόγεια Ρεύματα, On the Edge, Emerald, White Tower, Addart). 

 

Σας προσκαλούμε όλους για να περάσουμε όμορφα και να ενισχυθεί το φεστιβάλ μας για ακόμα καλύτερες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.

Όλοι στο κάστρο 28+29 Ιουλίου από νωρίς για να στηρίξουμε όλες τις μπάντες. 

Lesvos Metal Crew ΛΥΓΞ

In union we stand».

 

Το φεστιβάλ του Συλλόγου Lesvos Metal Crew ΛΥΓΞ θα γίνει κανονικά όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του, θα καλύψουν με δικά τους χρήματα τις δαπάνες και όλα τα έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα η διοργάνωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες φίλους της ροκ και μέταλ μουσικής.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με την πραγματική αιτία ακύρωσης των τριών θεατρικών παραστάσεων και την μη πληρωμή των εξόδων για το φεστιβάλ της ροκ μουσικής.

Υπεύθυνη αντιδημαρχία για την διοργάνωση του Λεσβιακού καλοκαιριού είναι η αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης. Οι πολίτες της Μυτιλήνης περιμένουν μία υπεύθυνη απάντηση και εξήγηση για το τι πραγματικά συμβαίνει, καλό θα ήταν κάποιος να τη δώσει.  

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος