× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

9η μέρα σε πύρινο κλοιό η Ρόδος

Κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- Εφιαλτική η νύχτα και για την Κέρκυρα, νέα φωτιά στην Εύβοια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

9η μέρα σε πύρινο κλοιό η Ρόδος

Για ένατη ημέρα η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα τη Ρόδο, με το νησί να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή την ώρα η πυρκαγιά στη Ρόδο καίει μεγάλη έκταση με πράσινο και κινείται προς το Ασκληπιείο. Είναι πολύ έντονη η παρουσία των εναέριων μέσων που προσπαθούν να σώσουν τις μεγάλες εκτάσεις. Παράλληλα, οι αναζωπυρώσεις ειναι συνεχείς, με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κόντρα στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων την ώρα που οι άνεμοι στο νησί δεν ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έξι δημοτικές ενότητες της Ρόδου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει το νησί. Πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, με απόφαση που εκδόθηκε προχθές. Την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου. Με τις νέες αποφάσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί όλο το νησί.

Στην Κέρκυρα ήταν εφιαλτική η νύχτα, ενώ στις Λούτσες η φωτιά άφησε στάχτη και αποκαϊδια. Η κατάσταση είναι σήμερα καλύτερη, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, τις οποίες όμως αντιμετωπίζουν οι εναέριες δυνάμεις. Βοηθάει ο καιρός, καθώς έχουν πέσει οι άνεμοι, οι φλόγες όμως έχουν αφήσει ολοκληρωτική καταστροφή. Η προσπάθεια γίνεται τώρα στις διάσπαρτες εστίες από τις αναζωπυρώσεις, που ξεπηδούν από διάφορα σημεία, για να μην επεκταθεί περισσότερο.

Στο νησί του Ιονίου, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα, σε δύσβατες περιοχές, όπου δίνουν μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες, το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στην Εύβοια πολύ κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα στα Βίταλα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ