× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φτιάχνουν βαλίτσα για Ιατρική Θεσσαλονίκης και Πολυτεχνείο οι αριστούχοι της Λέσβου

Με τεράστια χαμόγελα και γεμάτες αποσκευές με όνειρα για το μέλλον βρίσκει τους τρεις αριστούχους του νησιού μας Στρατή Παπουτσάνη, Ιωάννα Κεντέρη και Φανούρη Παπαδημητράκη, η ανακοίνωση των βάσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/7/2023

Φτιάχνουν βαλίτσα για Ιατρική Θεσσαλονίκης και Πολυτεχνείο οι αριστούχοι της Λέσβου

Από το Λύκειο της Πέτρας, έρχεται ο φετινός χρυσός αριστούχος της Λέσβου, Στρατής Παπουτσάνης ο οποίος είναι ο πρώτος των πρώτων σε όλο το νησί. Ακολουθούν με τον ίδιο μέσο όρο, 19.000 μόρια οι αριστούχοι του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, Ιωάννα Κεντέρη και Φανούρης Παπαδημητράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος των πρώτων της Λέσβου σε βαθμολογία  19.185 μόρια από την κατεύθυνση των επαγγελμάτων Υγείας, πετυχαίνοντας ολόκληρο 20άρι στη Φυσική, 19,7 στην Χημεία, 19,8 στη Βιολογία και 16,5 στην έκθεση. Ο Στρατής Παπουτσάνης πέρασε στην πρώτη του επιλογή Ιατρική Θεσσαλονίκης. 

Μιλώντας στο «Ν» ο Στρατής δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιτυχία του, ενώ χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά αρκετά δύσκολη. «Επέλεξα την Ιατρική Θεσσαλονίκης, μετά από πολλές συζητήσεις που έκανα με φίλους, καθηγητές και ανθρώπους που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των Πανεπιστημίων. Θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχε ο Στρατής έπαιζε κιθάρα και έκανε πολεμικές τέχνες αφού όπως λέει μετά το διάβασμα οι μεγάλες του αγάπες είναι ο αθλητισμός και η μουσική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στη θετική κατεύθυνση του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα «φαβορί» των πανελλαδικών εξετάσεων και ο αριστούχος, Φανούρης Παπαδημητράκης από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 19.000 μορια από τη θετική κατεύθυνση. Ο Φανούρης έγραψε 20 Μαθηματικά και 20 Φυσική. Όπως μας είπε πέρασε μια χρονιά αγχώδη και διαχειριζόταν την πίεση με τον καθησυχασμό ότι δεν στοχεύει σε σχολή με… θεόρατη βάση. Ο Φανούρης πέρασε στη  Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, η οποία ήταν η επίλογή του από την πρώτη στιγμή. 

Αριστούχος επίσης από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης αναδείχτηκε με 19.000 μόρια η Ιωάννα Κεντέρη, που έγραψε 20 στη Φυσική. Ο πατέρας της Μιχάλης την καμαρώνει και μας διαβεβαιώνει «Ποτέ δεν της είπαμε να κάτσει να διαβάσει. Από μικρή διάβαζε βιβλία, ακόμα και τώρα διαβάζει ένα λογοτεχνικό βιβλίο την ημέρα!». 

Η Ιωάννα κατάφερε να περάσει στο Πολυτεχνείο στην πρώτη της επιλογή που είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Ήδη όπως μας είπε ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα προς αναζήτηση φοιτητικής κατατοικίας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου