× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

35 χρόνια γεύσεις θάλασσας στον Καραβόγιαννο

Η Παναγιώτα και ο Θύμιος μας υποδέχονται σε έναν ξεχωριστό χώρο με όμορφη ατμόσφαιρα και σπιτικό φαγητό με υλικά από το μποστάνι τους μαγειρεμένα με αγάπη, φροντίδα και περισσή μαστοριά

Δημοσίευση 12/8/2023

35 χρόνια γεύσεις θάλασσας στον Καραβόγιαννο

Κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στη μαγευτική παραλία της Σκάλας Ερεσού με τα κρυστάλλινα, νερά και την πανέμορφη θέα με το νησέλι-σήμα κατατεθέν στον ορίζοντα, η οικογενειακή ταβέρνα της μαστόρισσας Παναγιώτας και του αυθεντικού… μάγκα Θύμιου, αποτελεί σταθερή αξία στην Σκάλα Ερεσού.
Η ταβέρνα έχει αξιόλογες κριτικές από Έλληνες και ξένους επισκέπτες που περνούν ξανά και ξανά εδώ και 35 χρόνια! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποιοι φανατικοί θαμώνες επιλέγουν αποκλειστικά τον Καραβόγιαννο για κάθε τους γεύμα όποτε βρεθούν στην περιοχή.

Ο χώρος ανανεώνεται κάθε χρόνο, με γούστο, χαρούμενα χρώματα, θαλασσινές εικόνες και αντικείμενα, όμορφα λουλούδια, λάμψη και φαντασία.
Ο Καραβόγιαννος προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης καλού φαγητού, με τη συνοδεία ποτών και αναψυκτικών. Το προσωπικό του καταστήματος πάντα με ευγένεια χαμόγελο και σεβασμό στον πελάτη θα σας εξυπηρετήσει γρήγορα και θα φροντίσει να περάστε όμορφα με τη συντροφιά σας και τις υπέροχες γεύσεις του.

«Το καλοκαιράκι θέλει θάλασσα, ψαράκι και καλή παρέα!», λέει γελώντας η Παναγιώτα με το χαρακτηριστικό πλάγιο βλέμμα της και το πονηρό χαμόγελο. «Σας άρεσε το φαγητό μου;» ρωτάει πάντα με έννοια, περνώντας γρήγορη σαν αερικό ανάμεσα στα τραπέζια για να τα προλάβει όλα στην εντέλεια.


Τι βρίσκει κανείς στον Καραβόγιαννο; Αυθεντική, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, μαγειρευτά κρέατα σε όλες τις παραλλαγές, ντόπια φιλεταρισμένα ψάρια ψημένα με μαστοριά και υπέροχους μεζέδες που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες από το μποστάνι της οικογένειας και ντόπιους παραγωγούς.

Το φαγητό είναι πάντα μαγειρεμένο με μεράκι, αγάπη για την παράδοση και δέσμευση για την ποιότητα του. Ο Καραβόγιαννος σεβόμενος τις διαφορετικές προτιμήσεις στη διατροφή διαθέτει επιλεγμένες νοστιμιές και vegan γεύσεις.

Ένα καλό γεύμα στον Καραβόγιαννο και στη Σκάλα Ερεσού, πείθει και τους πιο απαιτητικούς για την ξεχωριστή αξία του και την ικανότητά του μέσα από τις γεύσεις και το όμορφο περιβάλλον να δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Μέλι Ανθέων από τη Λέσβο με βραβείο ποιότητας

Χάλκινη διάκριση για το μέλι Ανθέων με θυμάρι της «Lesvos Honey» των Αποστόλου και Ευστρατίου Κοντού. Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο
ΒΙΒΛΙΟ

Με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Μυτιλήνης- Και παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Πετρίδου
ΓΕΥΣΗ

«ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ του Παπέλ’» στο Σταυρί: Απολαύσεις σε αγιασώτικη διάλεκτο

Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό και γεύσεις ξακουστές στα πέρατα της γης. Γέλιο, ανέκδοτα και σάτιρα σε ένα μοναδικό στέκι για όλες τις ηλικίες, με δροσιά το καλοκαίρι και ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Από τη Μυτιλήνη στον Προφήτη Ηλία

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Χαλινάδου της Αγίας Παρασκευής

Στο μνημείο μπορεί κανείς να φτάσει με το αυτοκίνητο του ή με εύκολη πεζοπορία διάρκειας μιάμισης ώρας.
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS

Γράφει η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΟΓΓΟΛΙΔΟΥ*
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Την Ημέρα Βουνού 2023 τιμούν οι ποδηλάτες

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό για 13η χρονιά
ΒΙΒΛΙΟ

Κατασκευές και τραγούδια στο βιβλιοπωλείο Φωτίου

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στη Μυτιλήνη
ΓΕΥΣΗ

Εκδήλωση για τη γαστρονομία και τα προϊόντα των νησιών του βορείου Αιγαίου

Επιμέλεια και παρουσίαση από τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στα πλαίσια της έκθεσης ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2023
ΓΕΥΣΗ

41 χρόνια ιστορίες γλυκές σαν μέλι

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου παράγει και τυποποιεί και διακινεί αγνό και ποιοτικό μέλι από αγριολούλουδα, ερείκη και καστανιά, με στόχο το προϊόν των 90 συνεταίρων του να φτάνει ανόθευτο στους καταναλωτές
ΓΕΥΣΗ

Εκλεκτά κρασιά και μοναδικό τσίπουρο

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» καλλιεργεί με αγρο-οικολογικές μεθόδους γηγενείς ποικιλίες οινοποιίσιμων σταφυλιών, σε ηφαιστειογενείς άνυδρους αμπελώνες στον κάμπο της Ανεμώτιας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πεζοπορία στην Συκαμνιά και ανάβαση στον Λεπέτυμνο

Με τον πεζοπορικό Σύλλογο Ορειάς την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου