× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 5.30 το απόγευμα στην Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/8/2023

Συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Μετά από πολύ καιρό το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου θα συνεδριάσει στην Μυτιλήνη την Τετάρτη 23 Αυγούστου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:


- Λήψη απόφασης για την αποπληρωμή του δανείου της τράπεζα ALPHA και νυν VERALTIS AE της «ΕΝΑ Χίου».



- Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων Π.Ε. Λέσβου και Π.Ε. Λήμνου, έτους 2022, συνολικού ποσού 135.499,84 ευρώ με ΦΠΑ



-Έγκρισή ή μη παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης μέρους των ειδών εξοπλισμού των κτιρίων 3 και 4 του νοσοκομείου Χίου.


- Ψήφισμα περί αποδοχή της υπ.αριθμ.:23/01-02-2023 αγωγής των εργαζομένων covid 19 ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Λήμνου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης και του σχεδίου αυτής μταξή ΠΒΑ και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για το έργο «Πλακόστρωση πλατείας στο λιμανάκι της Ευρειακής» συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.


-Έγκριση της τελικής έκθεσης και ολοκλήρωση της υγειονομικής μελέτης του Κόλπου Καλλονής (β’φάση), σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση του Άρθρου 100 Ν.3852/2010 – Άρθρο 222 Ν. 3463/2006 Δ.Κ.Κ. – Άρθρο 4 Ν.4430/2016 μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας.


-Έγκριση τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την Προμήθεια αθλητικού υλικού που θα δοθεί στην Ακαδημία Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου κόστους 2.042,77 € συμπ ΦΠΑ


-  Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7,ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την Προμήθεια ενός συστήματος Photo Finish Argus Pro που θα δοθεί στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου – Λήμνου κόστους 29.495,70 € συμπ ΦΠΑ


- Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την Προμήθεια ενός διαδρόμου εκγύμνασης Amila renegade HIIT runner κόστους 2.500 € συμπ ΦΠΑ που θα δοθεί στο τμήμα στίβου του Α.Ο. Αρισβαίου Καλλονής για τις ανάγκες των αθλητών που ανήκουν στην Εθνική ομάδα.


-Τροποποίησης του Σχεδίου Δράσης Αθλητισμού 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (αρ.απόφασης 45/Απόσπασμα Πρακτικού Νο 7, ΑΔΑ:ΨEB67ΛΩ-ΤΒΘ) ως προς την ένταξη μίας νέας δράσης κόστους 2.500€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.


-Έγκριση παράτασης παραδοτέων Διαγωνισμού Σαμιακού Οίνου


-Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2023


- Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης του άρθρου 100 Ν. 3852/2010 για την εκτέλεση του υποέργου «Αποκατάσταση ζημιών σε τεχνικά έργα οδικού δικτύου Πλωμαρίου» του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12 Ιουνίου 2017» συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.


-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της Μητρόπολης Μυτιλήνης για την εκτελεση του έργου «Ανακατασκευή του υπάρχοντος πέτρινου δρόμου που οδηγεί στο εξωκκλήσι της Παναγίας Αψιλής στην περιοχή Σκάλας Λουτρών. Προϋπολογισμού 23.400 ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.