× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ‑ Ποιοι δικαιούνται

Τα 550 εκλογικά κέντρα, τα τάμπλετ, η γενική δοκιμή και η πιστοποίηση από τους εκλογικούς καταλόγους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2023

Πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ‑ Ποιοι δικαιούνται

Στην τελική ευθεία, οι οργανωτικές προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για εκλογή του νέου προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα θα χρησιμοποιηθούν 550 εκλογικά τμήματα και αντίστοιχα, ίσως και διπλάσια, τάμπλετ για να εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν, αλλά και προκειμένου να ανακοινωθούν έγκαιρα και έγκυρα τα αποτελέσματα.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 27 Αυγούστου, μάλιστα, θα γίνει και μια γενική δοκιμή, ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή καμπάνια πού θα ψηφίζει το κάθε μέλος.



Σύμφωνα, λοιπόν, με τον οδικό χάρτη που έχει ήδη αποφασιστεί: Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος», δηλαδή θα έχει αποκλειστικά ως αντικείμενό του την επικύρωση των υποψηφιοτήτων. Η διαδικασία αυτή θα είναι υβριδική, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής, και θα συμμετέχουν οι ήδη εκλεγμένοι σύνεδροι. Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης νέας υποψηφιότητας, για την οποία απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή δεν απαιτούνται υπογραφές. Επίσης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Στις 10 Σεπτεμβρίου θα δύνανται να ψηφίζουν όσοι είναι μέλη του κόμματος, αλλά και όσοι πάνε εκείνη τη μέρα να γραφτούν μέλη. Το αντίτιμο της εγγραφής, αν θα είναι δηλαδή 2 ή 5 ευρώ, θα αποφασιστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας. Η πιστοποίηση θα γίνεται από τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να αποκλειστούν τυχόν διπλοψηφίες, όπως άλλωστε γίνεται στην εκλογή προέδρου κάθε κόμματος που ακολουθεί αυτή την εκλογική διαδικασία. Εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υποψήφιοι θα πυκνώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα με τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τρέχει ήδη διαδικτυακά την καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» γιατί «Το αύριο ξεκινά από εμάς».



Παράλληλα, στον αέρα έχει ανέβει η νέα ιστοσελίδα ενημέρωσης vote.syriza.gr, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τα βιογραφικά των τεσσάρων υποψηφίων, παρεμβάσεις τους, καθώς και την προγραμματισμένη δραστηριότητά τους. Αργότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία.



Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Στόχος είναι η εκλογή προέδρου να γίνει ένα πολιτικό γεγονός, κάτι που ήδη συμβαίνει, όπως δήλωσε στην ΑΥΓΗ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέργιος Καλπάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, μέσα από τις διαρκείς παρεμβάσεις, προτάσεις και θέσεις των υποψηφίων. Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών ώστε από αυτή την εκλογική διαδικασία να βγει ενωμένος και να πάρει δύναμη για την επόμενη μέρα.



Το Έκτακτο Συνέδριο θα γίνει τον Νοέμβριο όπου θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι και θα γίνει διεξοδική συζήτηση για όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Τι δείχνουν τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσχηματική προσαγωγή και αστυνομικοί τσαμπουκάδες στην Χίο

Καταγγελία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο για τα όσα έγιναν στην Χίο κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης