× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η τεράστια αξία στα οφέλη των αυγών για την υγεία

Δείτε όλα τα οφέλη των αυγών στον ανθρώπινο οργανισμό

Δημοσίευση 19/8/2023

Η τεράστια αξία στα οφέλη των αυγών για την υγεία

Εκτός του ότι αγαπάμε τα αυγά, έχουν και τεράστια οφέλη για την υγεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά:

Προσφέρουν πλήρη πρωτεΐνη
Ένα αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, με όλα τα εννέα "απαραίτητα" αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή αυτά είναι εκείνα που το σώμα σας δεν μπορεί να φτιάξει μόνο του. Το ασπράδι του αυγού περιέχει περίπου τη μισή πρωτεΐνη και μόνο ένα μικρό μέρος του λίπους και της χοληστερόλης.

Είναι πυκνά σε θρεπτικά συστατικά
Αυτό σημαίνει ότι αν φάτε ένα αυγό θα πάρετε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη
  • Σελήνιο
  • Φώσφορο
  • Χολίνη
  • Βιταμίνη Β12

Πολλαπλά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων σας.

Βοηθούν την «καλή» σας χοληστερόλη
Αυτή η «καλή» χοληστερόλη, που ονομάζεται HDL, φαίνεται να αυξάνεται σε άτομα που τρώνε τρία ή περισσότερα αυγά την ημέρα. Φυσικά, η LDL, ο «κακός» τύπος, ανεβαίνει επίσης. Αλλά τα επιμέρους κομμάτια της καθεμιάς γίνονται μεγαλύτερα. Αυτό κάνει πιο δύσκολο για την κακή να σας βλάψει και πιο εύκολο για την καλή να την απομακρύνει.

Μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια σας
Ο γιατρός σας εξετάζει για αυτά μαζί με την HDL και την LDL. Τα χαμηλότερα τριγλυκερίδια είναι καλύτερα για την υγεία σας. Η κατανάλωση αυγών, ειδικά εκείνων που είναι εμπλουτισμένα με ορισμένα λιπαρά οξέα (όπως τα ωμέγα-3), φαίνεται να μειώνει τα επίπεδά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου
Αν και οι μελέτες ποικίλλουν, φαίνεται ότι ένα καθημερινό αυγό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε μια πρόσφατη κινεζική μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν περίπου ένα την ημέρα είχαν σχεδόν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο από εκείνους που δεν έτρωγαν κανένα.

Βοηθούν στον έλεγχο των μερίδων
Με περίπου 70 θερμίδες ανά αυγό, ξέρετε ακριβώς τι παίρνετε. Και ταξιδεύουν εύκολα, επίσης. Βράστε μερικά και βάλτε τα στο ψυγείο σας. Προσθέστε μια σαλάτα ή μερικές φέτες ψωμί και έχετε ένα γρήγορο, υγιεινό γεύμα.

Είναι προσιτά
Πρόκειται για την απόλυτη τροφή σε αξία/κόστος, για μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας. Προσθέστε μια φέτα τοστ ολικής άλεσης, λίγο αβοκάντο και λίγη καυτερή σάλτσα και έχετε ένα γεύμα κατάλληλο για βασιλιά σε τιμή φτωχού. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ζάχαρη ή τους υδατάνθρακες, επειδή τα αυγά δεν έχουν κανένα από τα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι υγιεινά για την καρδιά
Εκπλήσσεστε; Είναι αλήθεια. Συνολικά, οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα από αυτά δεν φαίνεται να αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιακής νόσου. Ακόμη και άτομα με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2 ήταν εξίσου υγιή για την καρδιά τους μετά από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αυγά, σχεδιασμένη για απώλεια βάρους. Σε μια πρόσφατη κινεζική μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν περίπου ένα αυγό την ημέρα είχαν σχεδόν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακή νόσο από ό,τι όσοι δεν έτρωγαν αυγά.

Ικανοποιούν
Φάτε τα για πρωινό και θα αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Αυτό θα σας κάνει πιο πιθανό να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, κατά μέσο όρο, οι έφηβοι που τρώνε ένα αυγό το πρωί έχουν 130 λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα.

Βοηθούν τα μάτια σας
Οι γιατροί γνωρίζουν ότι τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη σας βοηθούν να αποφύγετε ασθένειες των ματιών όπως ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που σχετίζονται με την ηλικία. Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, τα έχουν επίσης. Αλλά τα αυγά είναι μια καλύτερη πηγή. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος που έχουν διευκολύνει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Βοηθούν στην όξυνση του εγκεφάλου
Τα αυγά έχουν βιταμίνη D, η οποία είναι καλή για τη φαιά ουσία σας και είναι δύσκολο να ληφθεί από τα τρόφιμα. Και έχουν κάτι που ονομάζεται χολίνη και βοηθά τα νευρικά κύτταρα (νευρώνες) στο μυαλό σας να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η χολίνη είναι επίσης πολύ σημαντική για τις εγκύους και τις γυναίκες που θηλάζουν, λόγω του μεγάλου ρόλου που παίζει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

200 χιλιόμετρα ποδήλατο στη Λέσβο, με πεύκο και ελιά

Στις 25 Μαΐου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμη Brevet με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων