× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας ορεινού ελαιολάδου

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2023

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας ορεινού ελαιολάδου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία γαστρονομικής απόλαυσης ορεινού ελαιολάδου το Σάββατο26 Αυγούστου 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την οικογενειακή επιχείρηση ROGADA Extra Virgin Olive Oil, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 και ώρα 12:00 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της λεσβιακής γευσιγνωσίας ελαιολάδου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ποικιλία των αρωμάτων και των γεύσεων του premium ορεινού ελαιολάδου «Υπέρ Υγείας» της ROGADA, βραβευμένο για δύο συνεχόμενες για τον ισχυρισμό υγείας και του έξτρα παρθένου βιολογικούελαιολάδου μe τις απαλές και αρωματικές νότες «OLEA ROGADA” από την Λεσβιακή ποικιλία Κολοβής ελιάς, που δεσπόζει στο ανατολικό τμήμα του νησιού.Ανακαλύψτε μαζί μας την πολυποίκιλη γεύση του ελαιολάδου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Λεσβιακής Γευσιγνωσίας που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επισκέπτες θα αφεθούν στη γευστική αυτή περιπέτεια καθώς θα ανακαλύψουν μέσα από τις μοναδικές γεύσεις του ελαιολάδου ROGADA, την ιστορία 110 χρόνων καλλιέργειας ελαιόδεντρων και παραγωγής ελαιολάδου σε υψόμετρο των 450 μέτρων, ανακαλύπτοντας πώς η ποικιλομορφία της πετρωμάτων της Λέσβου επηρεάζει αυτήν την πανίσχυρη γευστική εμπειρία.

Μαζί με τα ελαιόλαδα της ROGADA οι επισκέπτες θα γνωρίσουν παραδοσιακά εδέσματα που εναρμονίζονται με την γεύση του λεσβιακού ελαιολάδου. Ανακαλύψτε τα μυστικά πίσω από τη διαδικασία παραγωγής και την επιλογή των ποικιλιών ελιάς που δημιουργούν αυτήν την αξεπέραστη ποιότητα και γεύση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected]
.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ