× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μαζί ενωμένοι να σταθούμε στην πλευρά της αλληλεγγύης»

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» για την κυβερνητική αδιέξοδη πρακτική γύρω από το προσφυγικό, με σαφείς εκβιαστικούς για τους νησιώτες στόχους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/1/2020

«Μαζί ενωμένοι να σταθούμε στην πλευρά της αλληλεγγύης»

Ανακοίνωση σχετικά με το κυβερνητικό αδιέξοδο γύρω από το προσφυγικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξέδωσε η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», η Παράταξη πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης, καλώντας τους πολίτες να σταθούν στην πλευρά της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, όσα αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται κομματικά και πολιτικά έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα επικίνδυνο και θλιβερό «γαϊτανάκι» συσκέψεων και παρασυσκέψεων στην Αθήνα.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης,  σε αυτήν την κυβερνητική αδιέξοδη πρακτική με σαφείς εκβιαστικούς για τους νησιώτες στόχους έχει να πει ξεκάθαρα τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  •  Οι κλειστές δομές στη μέση του πουθενά, είναι μέθοδες εξόντωσης, στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα στιγματίσουν για πάντα τη Λέσβο της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς. Οι όποιες σχετικές αποφάσεις είναι και απάνθρωπες και ανήθικες.
  •  Οι αριθμοί που ακούγονται αφορούν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ κι όχι νούμερα αντικειμένων ή κατά κάποιους δυστυχώς, νούμερα «υπανθρώπων».

Η μόνη λύση, η υπόσχεση για μεταφορά αιτούντων άσυλο στο εσωτερικό της Ελλάδας προκειμένου εκεί να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης ασύλου παραμένει κυβερνητικό «κενό γράμμα». Η κυβέρνηση αλλά και οι τοπικοί εκπρόσωποι της δέσμιοι του προεκλογικού ακροδεξιού ακροατηρίου προ δημιούργησαν προκειμένου να ανελιχτούν στην εξουσία  καταδικάζουν τα νησιά και τα μετατρέπουν σε φυλακές κλειστές και ανοιχτές, σε «προσφυγονήσια». Την ίδια ώρα κανείς τους δεν ασχολείται με το ότι αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν στο χιόνι, στη λάσπη και στο κρύο. Δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με την πρακτική τους αυτή δεν υποθηκεύουν την ασφάλεια μόνο των αιτούντών άσυλο αλλά και των ντόπιων.

Επαναλαμβάνουμε πως λύση δεν είναι οι ξενοφοβικές κραυγές «σφραγίστε τα σύνορα». Τα σύνορα δεν σφραγίζονται και αυτό αποδείχτηκε αν μη τι άλλο έξη μήνες τώρα. Από τις 7 Ιουλίου μέχρι σήμερα. Εκτός κι αν κάποιοι με το σύνθημα εννοούν «να πνιγούν άνθρωποι».

Καλούμε τους πολίτες μαζί ενωμένοι να σταθούμε στην πλευρά της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας. Να απαιτήσουμε λύσεις σύμφωνα με τους κανόνες διεθνούς Δικαίου. Ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε αποτρόπαιες φυλακές.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου